banner113

Mahmutlar halkı belediyeliği geri istiyor!

banner106

Mahmutlar halkı 2500 nüfuslu yerlerin ilçe ve Belde olmasına bayağı içerledi. Halk Belediyeliğini geri istiyor. 

Mahmutlar halkı belediyeliği geri istiyor!
07 Haziran 2021 Pazartesi 16:02

banner108
banner238

MAHKOD Derneği Başkanı Adalet istiyoruz açıklamasında bulundu. Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği MAHKOD Başkanı Mesut İlhan Afyon’un 2500 Nüfuslu bir beldesinin geçtiğimiz hafta Belediye yapılarak seçime gitmesini Mahmutlar ve emsali Mahaller için bir haksızlıktır. Türkiye’deki Büyükşehir, İl, İlçe, Belde, köy ve Mahalle’lerin ne kadar nüfus sayısı  ile kurulabileceğine dair hiçbir kanun ve tüzük yok. Bütünşehir bahane ediliyorsa böyle Bütünşehir’ i biz istemiyoruz. Referandum yapılsın eğer halkın % 75 belediyelik istemezse yine mahalle olsun. Ben yaptım oldu belde belediyeleri kapatıyorum demek bu halka yapılan en büyük  adaletsizliktir.  Adalet istiyoruz kapanan Belde belediyelerinin tekrar açılmasını istiyoruz dedi.
MAHMUTLARDA KIŞIN 60 YAZIN 150 BİN NÜFUS VAR
İlhan “Türkiye'nin en büyük Mahallesinin Mahmutlar olduğunu biliyormuydunuz ? Mahmutlar 45 bin yerli 15 bin yerleşik yabancının yaşadığı yaz aylarında tatilciler ile birlikte nüfusu 100-150 binlere ulaşıyor. Türkiye'de 5 bin ile 10 bin arasında yüzlerce ilçe bulunuyor. Mahmutlar Halkı olarak haykırıyoruz Mahmutları ilçe yapın diye. Belediyeliği Büyükşehir yasası dolayısıyla kapanan Mahmutlar Halkı iyice hem ekonomi olarak hem de sosyal ve kültürel olarak zor durumda. Belediyeliğimizi istiyoruz. Bu konuda siyasileri en üst perdeden uyarmak istiyoruz”.
TÜM KRİTERLERE UYGUNUZ
MAHKOD Başkanı Mesut İlhan “Antalya’dan hizmet beklerken sefil hale geldik. ASAT bir ayda yolda yaptığı su arızasının yerini bile yamayamıyor. Her konuda eksiğiz peysaj, düğün salonu, kültür salonu, park bahçe ve sosyal ve kültürel konulardan çok yoksuluz. Türkiyedeki 970 ilçenin 575inden daha fazla nüfusumuz var. L tipi ceza evi Mahmutlarda 10 tane banka, 3 M, 2 M zincir marketler ve sayısını hatırlayamadığımız daha 100 lerce market ve mağazalar. Sanayimiz, on binlerce yeni akıllı konutlarımızda yerleşik yaşayan yabancılar ile dünyanın dışa açılan pencereyiz. Neyimiz eksik ki bizim belediyeliğimizi kapattınız. Mahmutlar istenilen tüm kriterlerin daha fazlasını bünyesinde taşıyor. İlçe veya belde fark etmez Mahmutlar kendi kendini yönetir. Yeter ki haksızlık yapmayın hakkımızı verin adalet istiyoruz” dedi.

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.