banner113

Mahmutlara ALKÜ yerleşkesi geliyor!

banner106

CHP Alanya Belediye Meclis üyesi Yılmaz Bağışlar. Mahmutlara Alaaddin Keykubat Üniversitesi yerleşkesinin müjdesini verdi

Mahmutlara ALKÜ yerleşkesi geliyor!
18 Kasım 2019 Pazartesi 12:16

banner108
banner238


Bağışlar açıklamasında şunları söyledi. 
Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Alanya/Mahmutlar mahallesi 2129 parsel 20 dönümlük hazine arazisinin Alanya Belediyemizin aracılığı ile Mahmutlarspor Kulübü adına tahsisini sağlayarak Belediye Başkanımız Sn.Adem Murat Yücel bey ile istişareler neticesinde spor kompleksi yapımına başlamıştık. Bu yatırımımız planlar dahilinde hızla devam ediyor.
Bugün ikinci bir güzel haberi Alanya ve Mahmutlar kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
RESMİ TALEP KABUL GÖRDÜ
Geçen ay yapmış olduğumuz çalışmalar ve ALKÜ rektörümüz Sn. Prof. Dr. Ekrem Kalan ile yapmış olduğumuz ikili görüşmeler neticesinde Alanya Mahmutlar mahallesi 585 ada 1 parsel yaklaşık 110 dönümlük hazine arazisinin Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) yerleşkesi olarak tahsisinin yapılmasını talep etmiştik ve rektörlük bu talebi resmi olarak bugün itibarıyla gerçekleştirmiştir.
Bu çalışma ile üniversite yerleşkesinin stratejik büyüme planları dahilinde Alanya'mızın doğu bölgesine yayılarak doğu mahallelerimizi de kapsayan bölgenin sosyolojik ve ticari yapısına katkı sunması ve yatay fiziki büyüme ile yerleşkenin uzun vadede şehir merkezine sıkışıp kalmaması amaçlanmaktadır. Ayrıca Büyükşehir belediyemiz tarafından yeni yapılan ulaşım planı ile, konut yapılaşması ile ikamet sorunu olmayan Mahmutlar, Kargıcak gibi doğu mahallelerimizde öğrencilerimizin rahatlıkla öğrenim sürecini tamamlaması amaçlanmaktadır.
MUHTEŞEM BİR YERLEŞKE
Tahsisi talep edilen alan yeni çevre yoluna ve Konya karayoluna komşu parsel olması munasebetiyle de ulaşım konusunda çok uygundur. Ayrıca deniz ve Alanya kalesi manzarasıyla üniversite öğretim dünyasına muhteşem bir yerleşke ortamı sunacaktır. Gerek bölgenin fiziki şartları gerekse ticari ve sosyal yaşam göz önüne alındığında bu alan ALKÜ geleceğine büyük faydalar sağlayacaktır.
Böylelikle Alanya ve Mahmutlar sosyolojik ve ticari yapısı, esnafı bu durumdan pozitif etkilenecektir.
Bu alanı bölgemize üniversite yerleşkesi olarak kazandırmak bizlerin olduğu kadar tüm Alanya ve Mahmutlar halkının, kamu kurumlarımızın da görevidir.
Desteklenmesi dileğiyle. 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.