banner113

Meclis başkan vekili Aydoğan'dan faaliyet raporu açıklaması

banner106

Alanya Belediyesinin 2018 faaliyet raporu CHP ve İyi Parti çekimser, MHP ve Ak Parti'nin oyları ile kabul edildi. Toplantı öncesi başkan vekili Kerim Aydoğan bir konuşma gerçekleştirdi

Meclis başkan vekili Aydoğan'dan faaliyet raporu açıklaması
09 Nisan 2019 Salı 17:06

banner108
Alanya'nın yeni belediye meclis üyesi foto galari
İlgili Galeriye Git
banner238
Meclis başkan vekili Kerim Aydoğan konuşmasında "
Sayın meclis üyelerimiz, 
Bugün, siz değerli Meclis Üyeleri ve Sevgili Alanyalı hemşerilerimizin onayına sunduğumuz 2018 yılı Faaliyet Raporu’nda yer alan tüm hizmetleri, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve mali saydamlık ilkeleri çerçevesinde, kanunlar ve yönetmelikler doğrultusunda meclis üyelerimizin ve Alanya halkının desteği ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 
Halkımızın barış ve huzur içerisinde yaşadığı Alanya’mızda beş yıllık hizmet dönemimizi geride bırakarak yeni bir hizmet dönemine başladık. 
Geride kalan hizmet dönemimizdevatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunmak ve kentimizi daha ileriye taşımak için hiç durmadan çalışmaya, üretmeye ve yatırımlar yapmaya devam ettik. Tüm bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken de en fazla önem verdiğimiz konu ise şeffaflık ve ulaşılabilirlik oldu.

Halkımıza hak ettiği kaliteli belediyecilik hizmetlerini sunmanın yanı sıra, vizyon projelerimizi gerçekleştirerek Alanya’yı “bir dünya kenti” noktasına taşımak en önemli hedefimizdi.
Alanya’da yaşayan herkesin refahını arttırmaya yönelik projeler hazırladık. Kültür merkezlerinden, gençlik ve spor tesislerine, park ve sosyal alanlara kadar bir çok projeyi hayata geçirdik. 
Teleferik, Güneş Enerji Santrali, Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alanı, Yeni Belediye Hizmet Binası, Demirtaş Hayvan Barınağı, Cenaze Hizmetleri Binası, Prestij Caddeleri, Demirtaş Kültür Merkezi, Kestel, Güney ve Toslak Düğün Salonları, Asfalt Plenti ve Beton SantraliAlanya’ya kazandırdığımız en önemli yatırımlar arasında yer alıyor.


Kent Meydanı, Cuma Pazarı ve Düğün Salonu, Konaklı Kültür Merkezi, İncekum Düğün Salonu gibi projesini hazırladığımız ve ihale sürecini gerçekleştirdiğimiz büyük projelerimiz ile burada tek tek sayamayacağımız birçok hizmeti değerli vatandaşlarımızla buluşturduk.
Azimle, sevgiyle, kararlılıkla insanlarımıza en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz, iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz.  Bu gaye ile Alanya’da uyguladığımız herkese örnek nitelikteki sosyal belediyecilik anlayışımızla vatandaşlarımızın her daim yanında olmaya, yaralarını sarmaya,  yüzlerini güldürmeye gayret ettik.
İnsan öncelikli projelerimiz kapsamında çocuklarımızın koşup oynayacağı, yaşlılarımızın dinlenebileceği, vatandaşlarımızın haftasonunu geçirebileceği sosyal ve yeşil alanların sayısını arttırdık. Alanya’ya şimdiye kadar 122 park yaptık. “Her mahalleye bir park” projemiz kapsamında kırsal mahallemizde parkı olmayan mahallemiz kalmadı.
Eğitime her zaman öncelik verdik. 
Geleceğimizin mimarı gençlerimizin ve çocuklarımızın çok yönlü eğitilmesi, çağımızın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip yetişmesi bizler için her zaman en önemli konuların başında gelmektedir.
Doğu ve batı mahallelerimizde 2 liseyi belediyemiz ve hayırseverlerin destekleri ile eğitim-öğretime kazandırdık. Ayrıca kırsaldaki kız çocuklarımız okuyabilsin diye Oba Kız Öğrenci Yurdunu 2 yıl önce hizmete açtık. Şu an 105 tane kız çocuğumuz bu yurtta barınarak eğitim-öğretimine devam edebiliyor. Üniversiteyi kazanan 6 bin öğrencimize 2 milyon 797 bin TL’lik burs sağladık. Eğitimin tüm kademesindeki eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamayı her zaman bir görev bildik. Bunların yanında merkez ve mahallelerde yaşayan gençlerimizin spor, sanat ve kültürle uğraşması için yeni sosyal alanlar, spor tesisleri ve kültür merkezleri yaparak, onların hizmetine sunduk.  
Alanya Belediyesi’nin bütçesini 4 yılda 2 kat arttırdık. 2019 yılı bütçesini 405 Milyon TL’ye çıkardık.  
Alanya Belediyesi’ni Antalya’nın yatırım bütçesi en büyük belediyesi haline getirdik.
 Artık üreterek güçlenen, güçlendikçe de halkımıza daha çok hizmet eden bir belediyeyiz.
Şehrimizle ilgili hizmet üretmeye ve yatırımları gerçekleştirmeye çalışırken, bizlere verdiğiniz destekten dolayı, şimdiye kadar görev yapan tüm meclis üyelerimize ve tüm Alanya Halkına teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım"
Yapılan oylama sonunda Millet ittifakı grup sözcüsü Erkan Demirci, yeterince inceleyemediklerinden dolayı çekimser oy kullanacaklarını beyan etti. Yapılan oylama MHP ve Ak Parti meclis üyelerinin oy çokluğu ile faaliyet raporu onaylandı

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.