banner113

MECLİS ÜYESİ BAĞIŞLAR 'DAN PROJE ÖNERİSİ

banner106

Alanya Belediye meclis üyesi Yılmaz Bağışlar dan öneri: Kargıcak Marina!

MECLİS ÜYESİ BAĞIŞLAR 'DAN PROJE ÖNERİSİ
28 Temmuz 2022 Perşembe 16:34

banner108
banner238

Alanya Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Yılmaz BAĞIŞLAR,  Kargıcak Marina Projesi bölge gelişimine katkı sunar dedi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda proje detaylarını açıklayan Bağışlar bu projenin STK ve Odalar ile Kamu kurumları tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.


Alanya' mızın şehir planlamasına katkı olarak, şehrimizi doğu ve batı yönünde geliştirmek gerektiğini daha önce vurgulamıştım. 

Şehri, Alanya merkezinde sıkıştırmamak adına üniversite ve kamusal binalar ile hastane vs. gibi vatandaşlar tarafından sık kullanılan ve şehir trafiğini olumsuz etkileyen yapıların da yine doğu ( Demirtaş) ve batı ( Avsallar) istikametine doğru büyütmek gerektiğinden bahsetmiştim.

İlçemizin de içinde bulunduğu Akdeniz bölgesi coğrafi yapısı gereği denize paralel olarak ilerleyen Toros dağları, aslında bizlere şehrimizin nasıl ve ne yönde büyümesi-gelişmesi gerektiğine ışık tutuyor. 

Şehrimize, batı yani Avsallar yönünde Ulaşlar mevkiinde yaklaşık 300 tekne kapasiteli Marina ile bir kaç tane irili ufaklı liman yapılmış olmasına rağmen (Türkler mahallesi), doğu yani Demirtaş yönünde bu anlamda eksiklik olduğunu düşünüyorum.

Marinalar, küçük teknelerin ve yatların barınması için mendirekle korunan, yatlar için bakım-onarım gibi hizmetler sunan bunların yanı sıra elektrik, su, telefon, internet, atık su alımı, akaryakıt, yeme-içme, alışveriş gibi imkânları içerisinde barındıran yapılardır.

Marinaların, şehirlerin ekonomik ve kaliteli turizm anlamında gelişimine katkıları tartışılmaz bir sonuçtur.

Bu anlamda şehrimizin doğu yönünde butik bir marinaya ihtiyacı vardır ve bu marina bahsedilen bölgelerin ( Kestel, Mahmutlar, Kargıcak, Demirtaş) gelişimine pozitif katkı sunacaktır.

Kargıcak Mahallesi' nde Ütopya Hotel ile Atlanta Hotel önünde doğal yollardan oluşan çıkıntı bölgesinde imal edilecek bir marina lokasyon olarak çok uygundur ve maliyeti büyük oranda düşürecektir ayrıca bu bölgede yaşayan yerli ve yabancı vatandaşların buradan faydalanmasını sağlayacak ve bölgenin turizminin gelişmesine büyük katkı sunacaktır.Ayrıca, diğer marinaların(kapasiteleri dolu) yükünü hafifletecektir.

Bu konuyla ilgili olarak, Alanya'mızda bulunan STK ve Oda temsilcileri ile kamu kurumlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile temasa geçmesi ve bu projeyi sunması gerekmektedir.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.