banner113

Meclis üyesi Bağışlar, küresel ısınmaya dikkat çekti

banner106

CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi İnşaat mühendisi Yılmaz Bağışlar, Oba çayı kenarında vatandaşların talebini inceleyerek küresel ısınma krizi ve sel felaketi konusunda uyarılarda bulundu.

Meclis üyesi Bağışlar, küresel ısınmaya dikkat çekti
29 Eylül 2021 Çarşamba 14:00

banner108
banner238

Küresel iklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda oluşabilecek sel felaketi, orman yangınları vs. konusunda yerel belediyelerin 'küresel ısınma eylem planı' hazırlaması gerektiğini ve özellikle dere kenarı taşkın mahallerin imara açılmasının önüne geçilemeyecek felaketlere yol açabileceğini belirtti ve bu hususta yerel kamu kurumlarının önleyici tedbirler alması gerektiğini belirtti


Sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın ile Oba mahalle sakinlerinin sel felaketine karşı uyarılarını paylaşan Bağışlar , önlem alalım dedi.
Mahalle sakinlerinin isimlerini paylaşmayan Bağışlar'a "Ben 1953 Oba doğumluyum, 1960-1990 yıllarında bir kaç kez Oba çayının taştığna şahit oldum. Çocukluğum burada geçti, evimizin altı hayvan gedeyiydi ve bir çok kez sel taşkınları sebebiyle şu altında kaldı. Buralara yapılan yeni binalar da oluşturulan bodrum katlar hep sel suyu altında kalabilir. Buralar imara açılması risklidir" dedi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.