banner113

Menderes Türel konuştu

banner106

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şu anki hedefinin 2023 olduğunu belirterek, “Seçimlere 1,5 yıl kaldı diye bizim görevimizin biteceğini fal açarak ifade edenler halkın tercihine ipotek koyma hakkına sahip değiller" dedi.

Menderes Türel konuştu
11 Ağustos 2017 Cuma 17:08

banner108
banner238
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, son dönem gündeme gelen 2019'da yapılacak yerel seçimler ve adaylığı konusunda DHA'ya açıklamalarda bulundu. Geleceğin sadece Allah'ın bilebileceğini belirten Türel, anketlere göre Ak Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi için söylenebilecek tek sözün 'elhamdülillah' olduğunu söyledi. Türel, “Maşallah halk nezdinde itibarımız gayet güzel. Türkiye genelinde yapılan bir ankette oldukça iyi durumda bir konumumuz var. Onlar fal açmaya devam etsinler biz de hizmet etmeye devam edeceğiz. Aramızdaki fark da bu. Bu memlekete hizmet borcumuzu ödemeye devam edeceğiz. Antalyalılar istediği sürece de bu hizmetimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz" dedi.
18 MEMURUN KIZILLI'YA GÖREVLENDİRİLMESİ
Başkan Türel, Minicity yanındaki belediyeye ait atölyede bekletilen 18 belediye memurunun, Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi'ne gönderilmesini de değerlendirdi. Türel, “Bu arkadaşların yakın zamana kadar oturduğu bölgeye Konyaaltı Sahil Projemizi uygulayacağız. Şantiye kurulacağı için onların orada barınabilmesi mümkün değildi. Zaten orada kalan arkadaşlar da sağolsunlar bol bol sahilde yürüyüşe çıkıyorlardı. Belediyeye çalışarak nasıl katkı sağlarız niyetinde değiller. Ha orada oturmuşlar ha başka yerde. Zaten sadece oturuyorlar. Biz projemizi o arkadaşlar orada otursunlar diye ertelemeyiz" diye konuştu.
YENİDEN ADAY OLACAK MI?
Başkan Menderes Türel, "2019'da Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yeniden talip olacak mısınız?" sorusunu da yanıtladı. Halkın kendisini görmek istediği her yere aday olacağını dile getiren Türel, Antalya'ya hizmet etmeyi kendisi için en şerefli görevlerden biri olarak gördüğünü aktardı. Türel, şöyle devam etti:
“Bizim hedefimiz 2023. Bunu kurucu genel başkanımız, cumhurbaşkanımız da böyle ifade ediyor. Ondan sonraki hedefimiz de 2071. Seçimlere 1,5 yıl kalmış olabilir. 1,5 yıl kaldı diye bizim görevimizin biteceğini fal açarak ifade edenler halkın tercihine ipotek koyma hakkına sahip değiller. Halk her şeyin doğrusunu seçer. Bu konudaki niyetimiz 1,5 seneden ibaret değil. Biz çok daha uzun süreli bir hizmet perspektifi ve hizmet dönemini Antalyamız için düşünüyoruz. Ama bu hangi noktada olursa bunun kararını önce Antalyalılar, ondan sonra da partimizin büyükleri verir."
'BİRİNCİ BELLİ İKİNCİYİ BİLEMİYORUM'
Gelecek yerel seçimlerinin adayları hakkında yorum yapmak istemediğini belirten Menderes Türel, “Onlar önce kendi aralarındaki meseleleri halletsinler. Ondan sonra bir şeyler söylememiz gerekirse söyleriz. Başka siyasi partilerin adayları konusunda bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Nasılsa birileri karşımıza gelecek ama Antalya'da birinci bellidir, ikinci kim olur onu ben bilemiyorum. Birinci her zaman Ak Parti'dir" şeklinde konuştu.
BELEDİYEDEKİ REVİZYONLAR
İki hafta önce Büyükşehir Belediyesi'ndeki üst düzey görev değişikliklerini de ele alan Başkan Türel, değişikliğin idari bir tasarruf olduğunu söyledi. Sadece koordinatör yardımcılıklarını kaldırdıklarını hatırlatan Türel, şöyle konuştu:
“Koordinatörlük yardımcılıklarında idari bir takım çekişmeler oluyordu. Diğer görev değişiklikleri yer değiştirmeden ibaret. Arkadaşlarımızın hepsine yine önemli sorumluluklar vererek değerlendiriyoruz. Görevden alma söz konusu değil. Hepsinin üzerinde taşıyabileceğinden daha fazla yük söz konusuydu. Özellikle seçim dönemi yaklaşırken bütün arkadaşlarımızı çok daha verimli, seri ve sorumlu hizmet edebilecek şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bir tek arkadaşımı bu idari tasarrufta görevden almadık. Bugüne kadar başarılı olduysak bunda çok büyük katkıları olan arkadaşlarımız. Bir tazelenme ve yenilenme finale doğru giderken bir ihtiyaçtır."
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.