banner113

Mevlüt Demir "Alanya'da ilçe başkanlığı için 15 isim var"

banner106

Gelecek Partisi’nin Alanya'daki teşkilat yapılanması üzerine çalışmalar tüm hızıyla sürerken, partinin kurucularından, teşkilatlanmadan sorumlu isim Denizli Eski Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Alanya Posta TV'ye konuk oldu.

Mevlüt Demir "Alanya'da ilçe başkanlığı için 15 isim var"
04 Şubat 2020 Salı 09:55

banner108
banner238
 Gaye Coşkun'un hazırlayıp sunduğu Haberin Manşeti programında merak edilen soruları yanıtlayan Demir, ilçeye yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Demir, ilçe başkanlığı için 15 adayın olduğunu ve aralarından en genç ve en dinamik olanı seçeceklerini söyledi. Ayrıca Demir, ulaşım ve Alanya'nın il olmasına yönelik çalışmaların öncelik sırasında olduğunu ifade etti. 
'BAŞKA PARTİLERDEN DE TEKLİF GELDİ'
Coşkun'un 'AK Parti'den Alanya Belediye Başkanlığı adaylığı için isminin geçtiği ve aday olsaydınız Gelecek Partisi'ne geçer miydiniz?' sorusunu yanıtlayan Demir, "Varsayımlarla düşünce inşa edilmez. O tamamen bir varsayımdır. Ben aday adayı olmadım, aday hiç olmadım. Kamu görevlisiyim 657 sayılı devlet memurları kanuna tabiyim. Eğer böyle bir girişimim olsaydı, istifa etmiş olmam veya emekli olmam gerekirdi. Evet ismim geçti. Onlarca talep eden vatandaşlar da oldu. Bölgeden gelen geçenlerin tamamı bizim kapımızı aşındırdı. O aşınmadan da ben keyif duydum, haz duydum. Bu lafla değil, icraatla olur. Bu toprakları sevdiğimiz için Alanya ve Alanyalıları sevdiğimiz için bu enerjinin üzerine de birtakım yakıştırmaları oldu. AK Parti'den siyasete girmiş bir Mevlüt Demir yok, dinlendirilmiş, girmesi istenmiş bir durum var ortada. Başka partilerden de teklif geldi gel beraber çalışalım diye. 2 partiden teklif aldığımı söyleyebilirim" dedi.
'MÜLAKAT KALKACAK'
Gelecek Partisi'nin vaadlerinden de bahseden Demir, "Gelecek Partisi'nin iktidarlığında ülkede devlet memurluğuna girişte mülakat kalkıyor. KPSS'ye giriyor, herkes çalışıyor veya ALES sınavı var üniversite yüksek lisansa doktoraya giriyor. Birisi alıyor 80-90, diğeri 20 30'lu puan alıyor. Dayısı varsa o giriyor, diğeri giremiyor.Gelecek Partisi iktidarında artık mülakat kalkacak, kimseye partisi sorulmayacak, bilgisi sorulacak, emeği sorulacak, niteliği sorulacak ve kalifiyesi sorulacak. Bugün toplumda en çok sokakta karşılaştığımız  sıkıntılardan bir tanesi bu" diye konuştu. 
'ADAYLAR ÇOK FAZLA'
Gelecek Partisi'nin teşkilatlanmasının uzun sürmesinin sebebini de canlı yayında açıklayan Demir, "Uzun sürmesinin sebebi Antalya için söylüyorum adayların çokluğundan ve seçmede zorlamaktan kaynaklanıyor. Antalya'da il başkanlığı için 17 tane adayı eleminasyondan sonra, sayın genel başkana bunların 5 tanesi sunduk. İlgili heyette oradan bir tanesini il başkanı olarak açıkladı. Mevcut adaylar da ki en temel aradığımız özelliklerden bir tanesi Anadolu tabiri ile bagajı olmayan yani kirli bir şeyi olmayan, mazisi temiz, başı dik, alnı açık bir ekiple yola çıkmak istiyoruz ve buradaki hassasiyetimiz bu yüzden. İnce bir işçilikle seçerek yapıyoruz. Bu yüzden de zaman uzuyor" dedi.
'ALANYA İÇİNDE 15 ADAY VAR'
Alanya ile ilgili de konuşan Demir, "Alanya ve Antalya için söylüyorum, eski siyasetçiler de ki enerjiye hayranım. Hakikaten çok ciddi teveccüh ettiler. Çok ilgililer. Alanya İlçe Başkanı olarak daha yeni, daha dinamik, vizyonel, toplumla iletişim kurabilecek,  yüze gülen eğitimli bir arkadaşımız olacak. Ama bununla alakalı şu an önümüzde 15 tane çok net adayımız var. Önümüzdeki hafta geçmeden 4-5 gün sonra da olabilir. Alanya artık açıklanır" dedi. 
DEMİR VE KİRİŞ YOK
Coşkun'un 15 kişi arasında Mustafa Demir ve Ali Kiriş'in olup olmadığı sorusuna da cevap veren Demir, "Partilerden ve kurumlardan bir şey tırtıklayarak siyaset yapmak pek hoşumuza gitmiyor. Mustafa Demir, evet akrabamız çok da kaliteli, tertemiz bir arkadaşımız. İçinde böyle bir şey varsa buyursun gelsin. 15 kişinin içerisinde Mustafa Demir yok. Ali Kiriş siyasete girerken 'ben hiçbir şeye talip değilim. Ben gönül bağı ile bağlandım. Biz Ata dostuyuz. Ben ailenin bir bireyi ve neferi gibi çalışacağım' dedi. Bu sebeple kendisi de yok" dedi.
'ALANYA'YI İL YAPMAK İLK HEDEFİMİZ'
Gelecek Partisi'nin Alanya vaadlerini de anlatan Demir, "Bizim Alanya sevdamız bir aşkın adı. Biz bu topraklarda doğduk bu topraklarında altına gideceğiz. Daha önce de söyledik sayın genel başkanımız Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu hocamızla konuştuğumuz zaman, bir kere en başta bizim sıkıntılarımızdan bir tanesi ve beklentilerinden de biri Alanya'nın il olması açık ve net bir şekilde. Evet bizim önceliklerimiz bir tanesi Alanya'nın ile olmasıdır. Alanya il olmayı çoktan haketmiştir, zamanı geçiyor ve bununla da alakalı Alanya'nın il olması hakkında kararımız duruşumuz nettir. Bizim Parti olarak iktidarımızda buradan net bir şekilde söylüyorum, 312 bin Alanyalı gönül huzuru içerisinde rahat bir şekilde, Gelecek Partisi'nin ilk hedeflerinden bir tanesi Alanya'nın il olmasıdır ve hatta Büyükşehir olmasıdır. Çünkü Alanya'nın potansiyeli ona müsaittir. Alanya'nın ilolmaktan öte Büyükşehir olmayı hak etmiş bir şehirdir.
OTOYOL VE RAYLI SİSTEM
Antalya ile Alanya'nın bir bakıma Alanya Havalimanı ile Antalya Havalimanı arasında mutlaka süratle otoyol ve süratle raylı sistem yapılması şarttır. Türkiye'de birçok ile bakın Alanya'daki kadar otel yoktur. Alanya'da bugün 570'den fazla otelin olduğu ve beş yıldızlı otellere bakıldığı zaman dünya metropolü olan bir şehrin bu yollarla durması, devam etmesi mümkün değildir. Gelecek Partisi'nin en öncelikli projelerinden biri de budur" diye konuştu.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.