banner113

MHP Antalya il başkanı yerel seçimlerle ilgili konuştu

banner106

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için aday belirleme süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

MHP Antalya il başkanı yerel seçimlerle ilgili konuştu
10 Ekim 2018 Çarşamba 17:09

banner108
banner238
Yaklaşan yerel seçimler için aday belirleme süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, “Geçmiş dönemde bir yere aday olmuş ama parti içerisindeki gelişme süreçlerini takip edememiş, sabredememiş olanlarla, zikzak çizenlerle işimiz yok” dedi.
19 ilçedeki aday adaylarıyla görüşmeler gerçekleştirerek değerlendirme yaptıklarını belirten Aksoy, ilçelerin seçmen yapısını da değerlendirerek, teşkilatla uyum içerisinde çalışabilecek, parti tabanından kabul görecek ve seçmenin tamamında mutabakat sağlayabilecek bir tablo oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Şimdiye kadar Antalya’nın 19 ilçesinden sadece 6’sında başkanlığı alamadıklarını hatırlatan Aksoy, Antalya’da Büyükşehir’e meclis katkısı, ilçe meclisleri anlamında ve belediye başkanlıklarında iddialı olduklarını söyledi.
“KAPALI KAPILAR ARDINDA, PAZARLIKLA ADAY BELİRLEME YAPMAYIZ”
Yaklaşan yerel seçim çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Aksoy, “Saha ve alan çalışmalarını yürütmekteyiz. Her siyasi partinin kendisine has stratejik hamleleri vardır. O sebeple MHP Antalya İl Teşkilatı olarak, 19 ilçede aday adayı olan arkadaşlarımızla görüşmeler ve onlar üzerinde değerlendirmeler yapıyoruz. Yeni dönem için müracaat eden aday adayı arkadaşlarımızın içerisinde o ilçenin seçmen yapısını da değerlendirerek, teşkilatla uyum içerisinde kendi tabanımızdan kabul göreceği ve seçmenin tamamında mutabakat sağlanacağı tablo oluşması gerekiyor. Daha vaktimiz var ama bu ayın sonuna kadar 19 ilçedeki adaylarımızı tespit etmiş, milletin huzuruna çıkacak hale getirmiş olmamız gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. MHP, kapalı kapılar arkasında pazarlıklar yaparak aday belirleme süreci yapmaz. Liyakatlı, sadakatli, ehliyetli, hareketin içerisinden gelmiş, ülkücüyüm diyebilen, ülkücü olarak kalabilen, üretken belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceğim düsturunu kalbinde hırs etmiş, teşkilatlarımızdan kabul görecek adaylar üzerinden değerlendirme yapar” dedi.
“ZİKZAK ÇİZENLERLE İŞİMİZ YOK”
MHP olarak önümüzdeki seçim sürecine bakarken geçmişteki seçim takıntılarına bakmadıklarını söyleyen Aksoy, “Geçmiş dönemde bir ilçede aday adayı veya aday olmuş arkadaşımız tekrar aday olacaktır diye kanun hükmünde kararname yok. Geçmiş dönemde bir yere aday olmuş ama parti içerisindeki gelişme süreçlerini takip edememiş, sabredememiş olanlarla, zikzak çizenlerle zaten işimiz yok” diye konuştu.
“SEÇMEN MHP’Yİ NADASA ÇEKTİ”
“Siyasetçi 19 ilçenin 19’una ve Büyükşehir’e talip olur. Siyasetin ana kuralına göre böyle olmak durumundayız” diyen Aksoy, Kepez’in parti tabanının yoğun ve hareketli olduğu, geçmişte de MHP anlayışıyla hizmet etmiş bir ilçe olduğunu söyledi. “O nedenle iddialıyız ama sadece Kepez’de değil” diyen Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Antalya’nın 19 ilçesine baktığımızda Akseki, İbradı, Gazipaşa, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kaş ilçelerinin dışındaki diğer ilçelerde MHP, MHP’li belediyecilik anlayışıyla hizmet vermiştir. MHP Manavgat’ta olamaz algısı veya buna benzer kampanyalara biz katılmayız. Çünkü MHP, 2004 ve 2009 seçimlerinde Manavgat’ta, 1999 – 2004 seçimleri arasında Gündoğmuş’ta, 1994 yılında Demre’de, 2014 yılında Finike’de hizmet vermiştir. Korkuteli, Kepez, Elmalı, Alanya, Serik, Aksu buraları daha önce MHP almıştır. Antalya’da sadece 6 ilçeyi almamıştır. Seçmen MHP’yi bir nadasa çekmiştir. Nadas sürecinde toprak daha verimli bir hal alır. Şimdi bu toprağı sürmek, ekmek, biçmek, meyvelerini toplamak İl teşkilatının görevidir. Önümüzdeki yerel seçimlerde MHP, Antalya’da Büyükşehir’e meclis katkısı anlamında, ilçe meclisleri anlamında ve belediye başkanlıklarında iddialıdır. MHP oyları üzerinden heveslenenlere de sadece gülümseriz. MHP Antalya’nın 19 ilçesinde ve Büyükşehir’de seçimlere hazır.”
İTTİFAK DEĞERLENDİRMESİ
AK Parti ile ittifak konusuna da değinen Aksoy, “MHP, Cumhur ittifakına bağlı olan sözleşmeyi 2023 lider ülke Türkiye vizyonunda devam ettirmekte. Cumhur ittifakındaki ittifak anlayışını yerel seçimde bir kalıba oturtamazsınız ama Genel Başkanımız, İstanbul, Ankara, İzmir ve Güneydoğu illerinin şer odaklı yapıların eline geçmemesi üzerine adım atabileceğini ifade etmiştir. Cumhurbaşkanı da temel değerler üzerinde görüşme yapabileceklerini, buna sıcak baktıklarını ifade etmişlerdir. Ancak teşkilat kurullarına bu manada resmi anlamda talimat gelmediği için biz Antalya özelinde aday görüşmelerine devam ediyoruz. Adaylarımızla yola çıkacağız, bakış açımız bu” ifadelerini kullandı.
“ALGI YÖNETİMİ YAPILDI”
MHP’nin 24 Haziran’da gerçekleştirilen milletvekilliği seçiminde Antalya’da yaşadığı milletvekili kaybında algı yönetiminin etkili olduğunu kaydeden Aksoy, “Antalya genelinde 146 bin 207 vatandaşımız MHP’ye oy vermiştir. Milletvekilimiz Abdurrahman Başkan, Türkiye’deki en yüksek oy oranıyla seçilmiştir. Bu tabloda değişik argümanlar var. Biz burada Cumhur ittifakı sürecini değerlendirirken anlatım eksikliğimiz olmuş, seçmen bunu böyle değerlendirmiş olabilir. Bizde kendi iç bünyemizde bir değerlendirme yaparak bir sonraki seçimde nasıl aday profilleriyle, merkez, doğu-batı dengeleriyle sürece katkı koyabilirizin raporlamalarını genel merkeze ilettik. Bir milletvekilimiz var ama bu çok şeyin kaybı anlamı taşımaz. İki, üç vekilmiş gibi alanda çalışıyor. Türkiye genelinde bütün anket şirketleri, hatta medya organları, algı yöneticileri MHP’yi yüzde 6’ların üzerine çıkarmamıştır. Böyle bir algıyla seçim sürecine girdik. Yüzde 4-5-6 algısı Antalya’da 1 milletvekiline düşmemizin sebeplerinden birisidir” diye konuştu.
“MİLLETİMİZ MHP’YE PARLAMENTODA DENGE VE DENETLEME YETKİSİ VERDİ”
24 Haziran seçiminde partinin içinden bir parti daha doğmasına, MHP’nin yok olduğu yönündeki algı ve kurgulara rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 49 milletvekili kazandıklarına dikkat çeken Aksoy, “MHP’yi parlamentoda 49 milletvekiliyle temsil etme yetkisini milletimiz vermiştir. Tarifini yaptığı, adını koyduğu Cumhur ittifakını da güçlü kılmıştır. Buna bakmamız gerekiyor. Milletimiz MHP’yi parlamentoda denge ve denetleme yetkisiyle yetkilendirmiştir. Çalışmalarını da bu yönde yürütmektedir” dedi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.