banner113

MHP Antalya'nın ithal 1. sıra adayı toplantıyı terk etti

banner106

Antalya’da bir programa katılan CHP, MHP ve İyi Parti milletvekili adayları arasında gerginlik yaşandı. MHP adayı Abdurrahman Başkan, ‘Bu böyle devam edecekse biz kalkıyoruz’ diyerek toplantıyı terk etti.

MHP Antalya'nın ithal 1. sıra adayı toplantıyı terk etti
13 Haziran 2018 Çarşamba 09:47

banner108
banner238

Konyaaltı Gençlik Derneği tarafından, ‘Antalya Sohbetleri’ adı altında düzenlenen toplantı, kültür merkezi olarak kullanılan ATSO eski binasının konferans salonunda yapıldı. Toplantıya 3 partiden Antalya milletvekili adayları katıldı.
CHP Milletvekili Adayı Figen Çalıkuşu, MHP Antalya 1. sıra ithal Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan ve İyi Parti Milletvekili Adayı Feridun Bahşi’nin konuşmacı olduğu toplantının moderatörlüğünü Bülent Uçma yaptı.
Gençlik sorunlarının tartışılacağı toplantıda konu farklı yönlere gidince MHP adayı Abdurrahman Başkan diğer adayları Antalya özeline ve gençlik konularına çekmeye çalıştı. CHP adayı Çalıkuşu’nun OHAL’i konuşması, daha önce belirlenen konuların ve konseptin dışına çıkması ile başlayan gerginlik, İyi Parti adayı Feridun Bahşi’nin söz almasıyla zirve yaptı.
ABDURRAHMAN BAŞKAN; EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM
MHP'li Başkan, 'İthal aday' eleştirilerine yanıt verdi. Antalya'da turizm, sanayi ve tarımda faaliyet gösteren bir işadamı olduğunu ve her ayın en az bir haftasını kentte geçirdiğini, burada da bir evi olduğunu anlatan Abdurrahman Başkan, “Antalya'da yaşayanların derdini sıkıntısını bizzat yaşadığım için en iyi ben bilirim. 3 önemli sektörde faaliyetlerim var ve buradan çok önemli tecrübeler elde ettim. TBMM'ye gidip o koltuğa oturursam Antalyalı hemşehrilerimi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi.
BAHÇELİ’Yİ ELEŞTİRİNCE İP KOPTU
Bahşi’nin MHP’de bulunduğu eski günlerinden bahsetmesi ve sürekli MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirmesi salonda buz gibi hava estirdi. MHP adayı Abdurrahman Başkan’ın konuşmasını kısa kesip gençlerin soru sormasını istemesinin ardından söz alan Bahşi’nin partiyi eleştirmesi, Bahçeli’nin yanlış yaptığını ve bu yanlışlarda ısrarını sürdürdüğünü söylemesi ortamı iyice gerdi.
BAHŞİ'YE TEPKİ
Abdurrahman Başkan'ın ardından söz alan İYİ Partili Feridun Bahşi, kendini tanıttı. Tanıtma sırasında sık sık MHP'deki geçmişinden örnek veren Bahşi'ye, ön sıralarda oturan MHP Konyaaltı İlçe Başkanı Metin Ersoy, “Siz İYİ Parti'nin mi yoksa MHP'nin mi milletvekili adayısınız? Ağzınızdan MHP düşmedi" dedi. Bahşi bu kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi isim vermeden işaret ederek, “MHP'nin genel söylemleriyle genel başkanının söylemleri arasında eksen kayması olduğunu düşünerek MHP'de siyaset yapmaya ara verdim" dedi. Bu söylem üzerine toplantıya daha fazla devam edemeyeceğini belirten Abdurrahman Başkan ve Metin Ersoy, salonu terk etmek istedi. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı toplantıda Metin Ersoy, İYİ Partili Bahşi'nin FETÖ ile bağlantısı olduğunu öne sürerek “Kendisi FETÖ'nün avukatıdır. Altan kardeşlerin avukatlığını yapmıştır. Hepinizden özür dileyerek ayrılıyoruz" dedi.
Bahşi’nin tüm bu eleştirilerine karşı çıkan MHP Antalya milletvekili adayı Abdurrahman Başkan, ‘Benim bulunduğum ortamda genel başkanımıza saygısızlık yaptırmam’ diyerek beraberindeki parti yöneticileriyle salondan ayrıldı.
FETÖ İTHAMINA AÇIKLAMA
Abdurrahman Başkan ve Metin Ersoy'un salonu terk etmesinin ardından Feridun Bahşi konuşmasını sürdürdü. FETÖ iddiasını değerlendiren Bahşi, “Çocukluğumdan bu yaşıma kadar hiçbir zaman hiçbir örgüt ya da cemaatle işbirliği içerisinde olmadım ve her zaman da karşısında durdum" dedi.
Gençlere hitap eden CHP milletvekili adayı Figen Albuga Çalıkuşu da turizmi değerlendirdi. Antalya'da yüzde 100 doluluk olduğu yönünde bir algı oluşturulduğunu, ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Çalıkuşu, “Ben Alanya ve Kemer'de mahalle mahalle, ev ev geziyorum. Esnafla görüşüyorum. Hiç öyle turizmden memnun olan göremedim" dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.