banner113

Muhittin Böcek'in turistten vergi alınması açıklamasına destek geldi!

banner106

Türkiye'ye gelen turistten vergi alınması gerektiği açıklaması ile dikkatleri üzerine çeken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e Antalya kent konseyinden destek geldi.

Muhittin Böcek'in turistten vergi alınması açıklamasına destek geldi!
18 Temmuz 2019 Perşembe 09:01

banner108
banner238

Antalya büyükşehir Beldiye Başkanı Muhittin Böcek'in açıklamasıyla gündeme gelen turistten vergi alınması tartışmasına Antalya Kent Konseyi de dahil oldu.

Yaptıkları araştırmaya göre sadece turist gitmeyen ülkelerin ve Türkiye'nin turistten vergi almadığını belirten Antalya Kent Konseyi, Türkiye gibi kitle turizmi yapan tüm ülkelerin turistten vergi aldığına dikkat çekti.

Konsey tarafından hazırlanan raporda, yoğun turist alan bölgelerin mevcut yükün altından kalkamadığı ifade edildi. Yaz sezonunda nüfusunun 3-4 katı turist ağırlayan turizm merkezlerindeki yıpranmaya dikkat çekilen Konsey raporunda, 2,5 milyon nüfusu bulunan Antalya'nın yaz aylarında ortalama 5 milyon kişiyi barındırmak durumunda kaldığı ifade edildi.

Belediyelerin mevcut olanaklarla bu yoğun nüfusa hizmet vermekte zorlandığı belirtilen rapoda, bütün tatil bölgelerinde 'şehir', 'konaklama', 'ekoloji', 'yatak' gibi isimlerle vergi alındığına dikkat çekilerek, alınan verginin şehirlerde daha kaliteli ve uzun soluklu bir yaşam kurulmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.