banner113

Neler yaşandı, izlenimler?

banner106

Saat 14.30’da başlayacağı bildirilen Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’nın yapıldığı EXPO 2016 Kongre Salonu saat 13.00’de doldu.

Neler yaşandı, izlenimler?
14 Ağustos 2017 Pazartesi 08:18

banner108
banner238
Cumhurbaşkanı Erdoğan salona gelmeden, bir gece önce katıldığı düğünde yaşananlar ve kaldığı otelde görüştüğü ve görüşmediği kişilerle ilgili kulisler salonu ulaştı.
Ak Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında dile getirdiği gibi son 3 günde Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı hazırlık yapan Antalya İl Başkanlığı’nın dolayısıyla ak Parti İl başkanı Rıza Sümer’in başarısı güne damgasını vurdu.
Erdoğan’ın konuşmasında Antalya değerlendirilmesi özellikle turizm, istihdam ve hükümet yatırımlarına vurgu yapması Antalya raporunu Antalya Valisi Münir Karaloğlu aldığı ortaya çıktı.
Diğer illerde yaptığı gibi referandumda alınan sonucu Antalya’da değerlendirmeyen Erdoğan özellikle yerel seçimlere dikkat çekti.
Erdoğan konuşmasının siyasi kısmında il, ilçe, kadın ve gençlik kollarına teşekkür ederken, belediyelerin çalışmalarına hiç vurgu yapmaması dikkatlerden kaçmadı.
Antalya’ya yapılan yatırım programlarında sadece hükümetin programlarından söz ederek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarını ifade etmemesi farklı yorumlara neden oldu.
CHP Antalya Milletvekili, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın belediye başkanlığı dönemini eleştirirken ağır sözler sarf etmesine karşın, Ak Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni almasını ‘sadece Akaydın’dan sonra’ cümlesiyle yorumlaması ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in adını ağzına hiç almaması gelecekle ilgili önemli işaret olarak algılandı.
Erdoğan’ın sadece ‘belediye başkanına sordum, salona girdiğimizde hamam gibi terlemeyiz’ cümlesi de Erdoğan ile Başkan Türel’in arasında soğuk rüzgarın estiği işareti olarak yorumlandı.
Sandık esaslı tarama ile yerel seçimlere işaret eden Erdoğan özellikle kadın kollarından istediklerini tek tek sıralaması Antalya’da güçlü teşkilatın farkındalığı olarak ifade edildi.
Erdoğan, konuşmasını çok uzun tutmadı. Bir saat kürsüde kalan Erdoğan, özellikle parti genelinde yenilenmeden söz ettikten sonra ‘Antalya’yı yenileyeceğiz’ cümlesini kurarak, altını çizdi. (haberantalya)

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.