banner113

"Oda'da yeterince temsil edilmiyoruz" diyen acenteler, beyaz liste ile seçime giriyor

banner106

7 Nisan Cumartesi günü yapılacak ATSO seçimlerinde belirlenecek ''Seyahat Acentesi Tur 0peratörü ve Diğer Rezervasyon Hizmetleri Komitesi''ne beyaz liste gireceklerini duyurdu. 

"Oda'da yeterince temsil edilmiyoruz" diyen acenteler, beyaz liste ile seçime giriyor
29 Mart 2018 Perşembe 14:41

banner108
banner238
Konuya ilişkin olarak bir basın bildirisi yayınlayan acenteciler, ATSO'da acentelerin gerektiği temsil edilmediğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
''Bildiğiniz üzere, Türkiye genelinde ertelenen ticaret odası seçimleri Nisan ayı içinde ülke genelinde yapılacak. Bu bağlamda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri de 07 Nisan 2018 Cumartesi günü ATSO binasında gerçekleşecektir.
Bizler, 45.Meslek Komitesi'ne “Beyaz Liste” ile aday olan kişiler olarak; Antalya'da seyahat acenteciliği yapan TÜRSAB üyeleri olarak, farklı kültürlerden gelen ve farklı siyasi görüşlere sahip kişileriz.  Ancak, hepimizin ortak paydası ülkemiz ekonomisine büyük katkıları olan turizm sektörüne fayda sağlamaktır. Antalya’da seyahat acenteciliği mesleğinin farklı branşlarında çalışarak elde ettiğimiz tecrübelerimiz ile ATSO meclisinde fark yaratarak sektörün sorunlarını çözmek için aday olduk.
Biz neden aday olduk? 

    *Antalya ekonomisine yön veren ATSO meclisinde diğer meslek gruplarındaki sorunlar tartışılıp çözülürken seyahat acenteleri, tur operatörlerinin sorunlarının meclise taşınmadığını fark ettik.

    *ATSO meclisinde meslek grubumuzu temsil edenlerin, görev yaptıkları ilk günden itibaren meclis üyelerine açık olan kürsüde söz alıp bir kez dahi konuşmadıklarına şahit olduk.

    *Turizm sektöründe yaşanan onca krize ve biriken sorunlara karşın biz acenteler yapayalnız kaldık.

    *Dört buçuk yıl boyunca ATSO 45. meslek grubunda seyahat acentelerini temsilen görev yapan kişilerin biz seyahat acentelerini yeterince temsil etmediklerini gördük. 

    *Seyahat acenteciliği ve tur operatörlüğü faaliyetlerinde en önemli unsur olan ulaştırma ve taşımacılık biriminin yeterince temsil edilemediğine kanaat getirdik. 

    *Acentecilik faaliyetlerinin herhangi bir bölümünde bulunmayanların sorunlarımıza vakıf olamayacaklarını tecrübe ederek yaşadık.

    *Bizleri ATSO meclisinde temsil edenlerin çözüm odaklı projeleriyle değil siyasi kimlikleriyle delegeyi etkilemeye çalıştıklarını fark ettik.

    *Görev süreleri boyunca seyahat acentelerinin sorunlarını görmezden geldiği halde seçim zamanı acentelerin kapısını çalıp oy isteyenlerin üyelerin yararına bir şey yapmak için değil kendileri bir şey olmak için    ATSO’ya aday olduklarını anladık.

    *Ekonomisinin neredeyse tamamının turizm üzerinden döndüğü Antalya’nın, Ticaret ve Sanayi odasında da turizmcilerin sesinin artık daha gür çıkması gerekiyor dedik.  

    *Mesleğimizde edinmiş olduğumuz deneyimlerle çözüm odaklı çalışarak turizmdeki mevcut sorunları çözme konusunda meslektaşlarımızı en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşündük. 

    *Hem operasyonel olarak ve hem de hukuki çelişkiler içinden seyahat acenteciliği ve tur operatörlü yapanları sorunlarından kurtarmak için yola çıktık. 

    *Her kültüre, siyası ve sosyal görüşe eşit mesafe olarak tamamen hizmet anlayışı ile bembeyaz bir liste ile aday olduk.

    *Artık sorunların beklemeye tahammülü kalmamıştır. ATSO 45. Meslek grubunda da değişimi yakalayarak mesleğimizin hak ettiği yere gelmesi için değişimi başlatmaya geldik.
ATSO’nun 45. Meslek Komitesinde gerçekleşecek olan değişime şahit olmak ve hatta bu değişimin bir parçası olmak için siz değerli meslektaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyoruz. 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında 07 Nisan 2018 Cumartesi günü yapılacak olan seçimlerin güzel şehrimiz Antalya’ya hayırlı olmasını diliyoruz.''
ATSO 45.Meslek Komitesi Beyaz Liste Adına;
Hamit Kuk- Passo Turizm Seyahat (Meclis Üyesi Adayı)
Mehmet Gem-Engin Havacılık (Meclis Üyesi Adayı)
Öner Uygun-Millennium Golf (Meclis Üyesi Adayı)
Ömür Ödemir - Domino Turizm (Komite Başkan Adayı)

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.