banner113

Okullar bölgesel açılsın

banner106

Pandemi döneminde eğitim konusuna değinen Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, önümüzdeki dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’nin tamamı için geçerli olacak bir karar alması yerine, bunun bölgelere bırakılmasının daha isabetli olacağını söyledi. 

Okullar bölgesel açılsın
29 Ocak 2021 Cuma 09:15

banner108
banner238


Sarıca, “Yani bu kararı iller, ilçeler versin. Alanya’mızda kaymakamlığın başkanlığında, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanıi okul müdürleri, velilerden temsilciler katılabilir. Böylece yerel yönetimlerde herkes kendi şartlarını dikkate alarak eğitimin nasıl yapılacağını bir karara bağlar. Bu sayede pandeminin etkilemediği bölgelerde eğitim yüz yüze gerçekleştirilir. Nitekim önceki gün Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz partimize yaptığı ziyarette Alanya’mızın köylerinde pandemide sıfır tablet ihtiyacı tam olarak karşılanmamışken, ‘Buraları yüz yüze eğitime açılmış ol çok daha güzel olurdu’ ifadesini kullanmıştı. 

Alanya’nın tamamında 6 bin 500 tablet ihtiyacı varken, ancak 1500 adedi temin edilebilmiş olup bir dönem heba edildi. Türkiye genelinde ise iktidar 500 bin tabletin 450 binini dağıtmış olmasına rağmen ne kadar daha tablet ile buluşamayan öğrenci var bilmiyoruz. Maalesef Türkiye genelinde de bir dönem heba edildi. Oysa pandeminin başladığı Mart 2020’de gerekli altyapı oluşturulup ne kadar tablet, TV ihtiyacı olduğu tespit edilseydi, devlet ihtiyaç sahiplerine bunları temin etmiş olsaydı, çocuklarımızın bir dönemi heba edilmiş olmayacaktı. Şimdi 1 ay sonra bütün Türkiye genelinde okullar yüz yüze eğitim yapılsın deniliyor. Tabi bunun da mahzuru olabilir. İktidarı bu konuda düşünmeye davet ediyoruz. İl ve ilçelere bu karar bırakılacak olursa daha isabetli olur kanaatindeyiz" dedi
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.