banner113

Öneri Böcek'ten önerge AK Parti'den

banner106

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, turistten ayakbastı parası alınmasına yönelik fikrin Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in olmadığını, konuyu AK Partili vekillerin TBMM'ye önergeyle taşıdığını söyledi.

Öneri Böcek'ten önerge AK Parti'den
04 Temmuz 2019 Perşembe 16:10

banner108
banner238

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, parti binasında gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 

AK Parti'nin 1 ay sonra 18 yaşına gireceğini belirten Taş, AK Parti'nin girdiği tüm seçimlerde başarıyla çıktığını söyledi. AK Parti'nin 2002 yılından beri tek başına iktidar olduğunu kaydeden Taş, "Antalya'da 2002 seçimlerinde yüzde 21 ile başladığı oy oranıyla AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 46.3'lük oranla tarihi zirveye ulaştı. Bize destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. 31 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 52 oy oranı ile açık ara birinci olduk. Son günlerde bazı noktalarda çığırtkanlık yapanlar partimizin geçtiği zorlu süreçlerden çıktığını görmüyor. Sıkıntılı meselelerin üstesinden milletin desteğiyle geldik" dedi.

ŞIMARIK ÇOCUK EDASINDA

Antalya'da çok güzel işler yaptıklarını vurgulayan Taş, Antalya'nın değişimini herkesin gördüğünü söyledi. 31 Mart seçimlerinde bazı belediyeleri alan Millet İttifakı'nın zafer sarhoşluğu içinde olduğunu savunan Taş, "Bir şımarık çocuk edasında hareket edenlere şunu hatırlatayım. Antalya'da her seçimi önde tamamladık. Şımarık çocuk gibi 'biz belediyeleri kazandık' diye AK Parti'nin yaptığı işlerin üstüne kimse toprak örtemez. Teşkilatımız yensek de yenilsek de zafer sarhoşu olmadı. Zafer çığırtkanlığı yapmadık" dedi.



SİVRİSİNEK MESELESİ

Antalya'nın sivrisinek sorunu olduğunu dile getiren Taş, bunun nedeninin ihalenin zamanında yapılamaması ve gereken önlemlerin alınmaması olduğunu söyledi. Turistlerin bu konudan rahatsız olduğunu belirten Taş, "Biz turist çok gelsin diye uğraşıyoruz ama turistler sivrisinekten rahatsız. Hadi projelere paran yok, sivrisinekler için de mi aklın ve para yok. İlaçlamada çalışan arkadaşlarımız 15 Nisan ile 15 Eylül arasında çalışır. Kışın sinek problemi olmadığı için bu arkadaşlarımız işsiz kalmasın diye ihtiyaç olan yerlerde çalıştı" dedi.



TURİSTLERDEN AYAKBASTI PARASI ALINMASI

Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in gündeme getirdiği turistlerden ayakbastı parası alınması yönündeki teklifi de değerlendirdi. Taş, "Buna yönelik bir çalışma TBMM'de var. AK Partili vekiller tarafından önerge verildi. Bu turistlerden alınan bir bedeldir. 10 lira ile 50 lira arasında değişmektedir. Bu para, devletin oluşturacağı fonda toplanır. Elde edilen gelir, Antalya'nın tanıtımının yapılmasında kullanılır. Bir hafta içinde TBMM'de oylanmasını bekliyoruz. Bu Böcek'in fikri değil, vekillerin hazırladığı bir tasarıdır" dedi.


AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNİN CHP'YE GEÇMESİ

Döşemealtı Belediyesi'nde AK Partili bir meclis üyesinin CHP sıralarına geçmesini değerlendiren Taş, "Bir meclis üyemiz onursuzca ve haysiyetsizce CHP'ye geçti. Ona ne verildiğini araştırıyoruz, birkaç şey yakaladık. Oradaki teşkilatımız çok güzel bir çaba sergiledi. Mecliste çoğunluğu kazandık ve belediyeyi 94 oyla kaybettik. Komisyonlardaki çoğunluk bizde. Tüm arkadaşlarımız meclise katılacaklar. Meclis üye sayısı şimdi eşit. Başkanın verdiği oyla karar alabiliyor" diye konuştu. Meclis üyelerini, parti değiştirmeme koşuluyla aday gösterdiklerini dile getiren Taş, "Bana söz verip de geçtiği için kendisine kızıyoruz. Tarih söz verip de geçenleri affetmez" dedi.


TRAMVAY ÇALIŞMALARI

Çalışmaları devam eden Varsak-Otogar arasındaki tramvay hattı için Türel döneminde 900 milyon lira Dünya Bankası kredisi çıkarttırdıklarını dile getiren Taş, "Kredi belediyenin kasasında. En son belediye kasasında 160 milyon lira vardı. Biz o parayı tramvayın kullanımı için bıraktık. İnsanların test amacıyla tramvaylarda kullanıldığını kabul etmiyorum. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ilk test sürüşünü yaptı. Cumhurbaşkanı da test yaptı. Önce kendimiz test ettik. Bir şey olacaksa bize olsun dedik. Problem yoktu. 160 milyonluk para ile teslim ettik" dedi.



TEŞKİLATIMIZDA BÖLÜNME YOK

AK Parti teşkilatında bölünme olmadığını belirten Taş, Çavuşoğlu, Türel ve vekillerle uyumlu çalıştıklarını söyledi. Menderes Türel ile haftanın 4 günü görüştüklerini ifade eden Taş, "Kimsenin ayrı grubu söz konusu değil. Bu yönetim Antalya'yı kucaklayan 50 kişilik yönetimdir. Birinci önceliğimiz milletimizdir" diye konuşmasını sürdürdü.



'BÖCEK'İ TEBRİK ETTİM'

Antalya'daki kamu kurum müdürlerinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Böcek'i makamında ziyaret etmesini nasıl değerlendirdiği sorusuna Taş, "İl müdürlerinin ziyareti nezaket amacıylaydı. Kurum müdürleri milletimize hizmet ediyor. Hayırlı olsuna gitmeseydiler AK Parti bürokratları yenilmeyi kabul etmediler önyargısı ortaya çıkacaktı. Gitmeleri normal. Seçimden 1 gün sonra karşılaştık ve selamlaştık. Böcek'i daha sonra havalimanında VIP salonunda gördüm. Adil bir şekilde Antalya'yı yönetmesini istedim, kendisini tebrik ettim" dedi.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.