banner113

'Rixos'a çökmedim'

banner106

Antalya eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, FETÖ’cü atamalar yaptığı, örgüt üst düzey yöneticileriyle ilişkisi olduğuna ilişkin suçlamalarla yargılandığı davada, Rixos’ta görev yaptığı dönemi de anlatt

'Rixos'a çökmedim'
02 Aralık 2019 Pazartesi 09:24

banner108
banner238

Yılmaz,  FETÖ’nün talimatıyla Rixos’a çöktüğüne ilişkin iddialara da açıklık getirdiği duruşmada, emniyet müdürü olduğu dönemdeki bazı atamalarda dönemin bakanlarının müdahil olduğunu açıkladı.

Tutuksuz yargılanan ve yurtdışına çıkma yasağı bulunan Antalya Eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, avukatının hastanede olduğunu belirterek savunmasını kendisinin yapacağını söyledi. Yılmaz, Antalya 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, hakkındaki iddialarla ilgili kendini şöyle savundu:

“Benim HAMLEDER'e (Antalya’da Fetö’den kapatılan dernek) ziyaretim tamamen protokol gereği, bakana eşlik etme zorunluluğundan kaynaklanmaktadır.

… Rixos grubuna çöktüğüm iddialar da temelsizdir. O dönem de bu grup o dönemki adıyla hizmet hareketine ve hükümete yakın bir gruptu… FETÖ’nün talimatı ile böyle bir gruba çöktüğüm iddiası mantık dışıdır.

… Yine açık kaynak araştırmasına dayanak gösterilen ıslah haber isimli site tamamen sahtedir. Yine  Şahmerdan Sarı örgüt liderliğinden şuan tutukludur, DAEŞ bağlantılıdır. Bu kişinin internet sitesine de güvenilemez. Bu yöndeki aleyhe olan delilleri kabul etmiyorum.

… Hakkımda düzenlenen HTS raporuna ilişkin belirtmek istiyorum. Gerek benim, gerekse annemin ve oğlumun adına kayıtlı olan 4 telefon incelenmiştir ve tamamı da FETÖ’den işlem gören 160 kişiyle irtibat kurulduğu tespit edilmiştir. Bu kişilerin pek çoğu meslektaşlarımdır, iş ve sosyal hayat gereği irtibatımın olduğu kişilerdir. Ayrıca soruşturma aşamasındaki HTS kayıtlarına göre, FETÖ yöneticisinin içerisinde yer aldığı 160 kişi arasında yer aldığı belirtilen Osman Karakuş benim çalıştığım yerde emniyet genel müdür yardımcısıdır, aynı zamanda emniyet genel müdürlüğü birinci hukuk müşavirliği, TFF ve Pol San yönetim kurulunda bulunmuştur. Buna ilişkin de daha önce açıklamalarda bulunmuştum. Bu kişi teşkilat içerisinde örgüte sempati ile baktığı bilinen birisidir, imam düzeyinde olduğunu duyuyorduk. Benim kendisi ile görüşmelerimin tamamı iş ilişkisi ile ilgilidir. Yine çatı davasında sanık olarak yargılanan Ramazan Akyürek ise çalıştığım dönemin istihbarat daire başkanıydı. Daha sonra Trabzon emniyet müdürlüğü ve teftiş kurulu başkanlığında görevlerde bulunmuştur. Kendisi ile iş gereği görüştüm. Emeklilik sürecimde de bana haksız yere soruşturma açtırdığı için kendisine husumet duydum.

… İstihbari dinleme konusunda il emniyet müdürlüğünün herhangi bir görev ve yetkisi yoktur. İstihbarat birimleri doğrudan istihbarat daire başkanlığı ile çalışırlar. Bu yapının il emniyet müdürleri dahi farklı isimler altında İMEİ numarası üzerinden dinlediği bilinmektedir. İstihbarat biriminde, istihbarat KOM ve TEM de olan usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili tarafımın herhangi bir sorumluluğu yoktur, suçlamaları kabul etmiyorum.

… Ben halen iki şirketin yönetim kurulu başkanıyım. Yine sivil toplum örgütü başkanıyım. Zaman zaman işim gereği yurtdışına çıkmak zorundayım. Yine sunmuş olduğum klasörde belge 19 da çalışmış olduğum şirket yöneticisi olarak almış olduğum yurtdışı davetine katılamadım. Hakkımda yurt dışı yasağı şeklinde uygulanan adli kontrol tedbirleri mağduriyetime neden olmaktadır. Bu tedbirin kaldırılmasını talep ediyorum.”

SAPAN’IN TALEBİ KABUL GÖRMEDİ

Telefon dinlenmesi davasında müşteki olan CHP eski milletvekili Yıldıray Sapan, Ali Yılmaz’ın FETÖ üyesi olmakla suçlandığı davaya da ‘Davacı’ sıfatıyla katılma talebinde bulundu. Ancak mahkeme bu talebi uygun bulmadı.  Polis memurları Zeki Kılınç ve Hikmet İskender’in daha önceden katılan sıfatlarının bulunduğu belirtildi. Sapan, ilerleyen davalarda tanık olarak dinlenebileceği gerekçesiyle duruşma salonundan çıkarıldı.

ALİ YILMAZ; RİXOS’TA GÜVENLİK KOORDİNATÖRÜYDÜM

Sanık Yılmaz’a Rixos’ta ne zaman işe başladığı soruldu. Yılmaz, 2012 yılından itibaren bir yıl boyunca güv enlik koordinatörü olarak çalıştığını, çalıştığı dönemde ise sahibinin Fettah Tamince olduğunu belirtti.

‘FİRARİ FETÖCÜ İLE AYNI BİNADA OTURUYORDU’

Davacı Hikmet İskender, Ali Yılmaz’ın, 17-25 Aralık’tan sonra Zaman Gazetesi’ni satın aldığını söylediği Fettah Tamince’nin otelinde çalıştığını hatırlatarak, şu iddiada bulundu:

“Sanık, FETÖ’nün üst yapılanmasında görevli Nevzat Ayvacı (Firari) ile aynı apartmanda oturmaktadır. Ben sanığın Fettah Tamince ile ortak olduğunu düşünüyorum. Kendisi usulsüz dinlemelerden sorumludur.”

Ali Yılmaz, Nevzat Ayvacı’yı hayatında görmediğini, eski ATSO Meclis Başkanı olan damadı İzzet Bayar’ın ricasıyla araç plakası konusunda destek istediğini söyledi.

Yılmaz, ifadesinde ayrıca, Antalya emniyet müdürlüğü döneminde yaptığı atamalarda zaman zaman dönemin bakanlarının tavassutta bulunduğunu da açıkladı.

‘ALEVİLER SÜRÜLDÜ YERİNE FETÖCÜLER GELDİ’

Tanık polislerden Mehmet Kocadağ ise Ali Yılmaz’ın göreve geldikten sonra yaptığı atamalarla görev gelenlerin büyük bir bölümünün FETÖ’den işlem gördüklerini, bu kişilerin Zaman Gazetesi ile Samanyolu TV’nin muhabirlerini çağırarak tirajlarını artırmaları yönünde çalışma yaptıklarını ileri sürdü. Kocadağ, Yılmaz döneminde KOM’daki tüm alevilerin sürülerek yerlerine FETÖ’cülerin atamalarının yapıldığını da iddia etti.

Hakim, Ali Yılmaz'ın yurtdışına çıkış yasağının devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (Gün Haber)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.