banner113

Saadet Partisi kadın kolları başkanı, iktidarı eleştirdi!

banner106

Pandemi döneminin devam ettiği zor süreçte, Saadet Partisi Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Rukiye Gülşen, iktidarı eleştirdi.

Saadet Partisi kadın kolları başkanı, iktidarı eleştirdi!
17 Aralık 2020 Perşembe 13:26

banner108
banner238

Sıkıntılı sürecin devam ettiğini belirten Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Rukiye Gülşen, “Hem dünya hem de ülkemiz çok badireli bir dönemden geçiyor. Korona virüs salgını, bütün yaşam alanlarını etkilemiş, zor olan hayatı biraz daha zorlaştırmıştır. Başta ekonomi olmak üzere, eğitim de, sağlık da, sosyal münasebetlerde sıkıntılar doğurmuştur. Toplumun her kesimi problemlerle dolu... Esnaf kepenk kapatmış, borçlarını ödeyemiyor. İşçi, memur çıkmazda... İktidardakiler ise; kendi makam ve yaşamlarına bakarak yoksulluğun azaldığını zannediyor, gerçeklerden bütünüyle kopuk yaşıyor. Bakanlarımızdan biri çıkıp Türkiye'de yoksulluğun sorun olmaktan çıktığını iddia ediyor. Sayın bakanım, siz hiç sokağa çıktınız mı? Hiç vatandaşla yüz yüze geldiniz mi? Evet bugün geldiğimiz  noktada "Türkiye 'de yoksulluk sorun olmaktan çıktı, çünkü; bir yaşam tarzına dönüştü! Geçtiğimiz günlerde Samsun 'un Canik ilçesinde bir vatandaşımızın avuçlarının içine "iş, aş" yazarak hayatına son vermesi, ekmek yiyorsa karınlarını doyuyordur diyenlerin vicdanını sızlattı mı? Merak ediyoruz. Utanç olarak bu hepimize yeter de artar” ifadelerini kullandı.
“Çözüm yollarını biliyoruz”
Sıkıntı yaşayan vatandaşların halinden anladığını ve bu konuda çözüm yolları olduğunu aktaran Gülşen, “Biz Saadet partisi olarak, evine ekmek götüremeyen işçimizinde, lokantada garsonluk yaparken işsiz kalan vatandaşımızın da, ay sonunu getiremeyen esnafımızın da, iflas noktasına gelen çiftçimizin de, iş arayıp bulamayan gençlerimizin sorunlarını da çözüm yollarını da biliyoruz. Geçmiste yaptık, yine yaparız” ifadelerini kullandı.
“Bu ülkeyi kurtaralım”
Tarımın ekonomide çok önemli rolü olduğuna değinen Gülşen, “Ülkemizin ve tarım şehri olan Alanya'mızın en önemli problemlerinden biri de tarımdır. Tarım bir ülkenin milli güvenlik meselesidir. Tarım ihmal edilecek bir konu değildir. Hala ekilebilen topraklarımızın %10’u ekilip biçilmiyor. Her bir çiftçimizin 61 bin TL borcu var. Böyle giderse; bu topraklar ekilip biçilmeyecek bir hal alabilir yada daha kötüsü yok pahasına yabancılara satılmaya mecbur kalınır. Bütçe dönemindeyiz. 2021 yılı bütçe görüşmelerine baktığımızda 18 yıldır açık veren bir bütçe anlayışı ile ülke konuşulmaz. 245 milyar lira olan bir bütçe ekonomisi uçan bir ülke değil, uçuruma doğru giden bir ülkenin ekonomisidir. Yolsuzluk, israf ve rüşvetten bu ülkeyi kurtaralım; bugünkü bütçenin içinde bile en az 250-300 milyar yatırım imkanının doğacağını görürüz. Öyle bir bütçe yapılsın ki; çalışan üreten, alın terinin karşılığını alabilsin. Gençlerimiz iş ve gelecek umutlarını, yurt dışında değil kendi vatanlarında görsün. Ülkemizin kaynakları harekete geçirilsin. Herkesin ekmeği büyüsün ve adil bir şekilde dağıtılsın” ifadelerini kullandı.
“ABD’nin tavrını şiddetle kınıyoruz”
ABD’nin Türkiye’ye karşı uygulayacağı yaptırım politikasını kınayan Gülşen, “Ayrıca ABD'nin Türkiye'ye karşı almış olduğu kararını, bu çifte standartlı tavrını şiddetle kınıyoruz. Tepkilerin sadece lafta kalmamasını, Türkiye'nin, bu konuda elini güçlendirecek başka adımlar atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.




 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.