banner113

Seçim krizinde ikinci perde

banner106

Seçim krizi yaşanan İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nda Başkan Apaydın görevden alındı. Yerine Alper Arıkan atandı. Apaydın’ın rakibi Hilmi Er’e genel merkezin karşı olduğu iddia edildi

Seçim krizinde ikinci perde
01 Temmuz 2020 Çarşamba 09:33

banner108
banner238

İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nda seçim krizinde ikinci perde yaşandı. 8 Temmuz'da gerçekleşecek kongre öncesinde yapılmak istenen delege seçimi listelerde hata ve sosyal mesafeye uyulmaması gibi yaşanan aksaklıklar nedeniyle iptal edilmişti. Delege seçimlerine gözlemci olarak katılan İyi Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı'nın raporu sonrası İyi Parti Genel Merkezi kararını verdi.


Üye listelerinde çeşitli usulsüzlükler yaptığı iddia edilen ilçe başkanı Yücel Apaydın görevden alındı. Yerine Alper Arıkan atandı. Apaydın yerine Hilmi Er'in görevlendirilmemesi de kafaları karıştırdı. Genel merkez tarafından Yücel Apaydın ve Hilmi Er'in adaylık konusunda veto edildiği öne sürüldü. Bu konuyla ilgili ilk iddiayı da yine Apaydın ortaya koymuştu. Apaydın seçimin iptali sonrası, "Beni görevden alabilirler ancak Hilmi Er asla atanmaz. Başkan da olamaz" demişti.


Alper Arıkan, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın tarafından kendisine bu görevin telefonla bildirildiğini, Genel Başkan Meral Akşener'in imzasının beklendiğini söyledi. Kongreye kadar aday olduğunu söyleyen Arıkan, görevi resmen devraldıktan sonra hem Yücel Apaydın hem de Hilmi Er tarafıyla görüşme yapacaklarını, çıkacak karara göre hareket edeceğini söyledi. Kurucu İlçe Başkanı Yücel Apaydın'ın ise konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.