banner113

Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık...

banner106

Şehidimiz Zekeriya Zencirli gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı

Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık...
15 Mayıs 2019 Çarşamba 14:53

banner108
banner238
#Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde #PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli'nin cenazesi, Alanya Garnizon Şehitliğine getirildi. 

Dışışleri bakan yardimcisi  Yavuz Selim Kıran, şehidin babası ile birlikteydi..

 

Kaman Tatık Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli annesinin ikamet ettiği Alanya’da son yolculuğuna aralarında çok sayıda Kırşehirlinin de olduğu binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile uğurlandı.

‘ŞEHİT OLURSAM KARDEŞLERİM GİYER’

Askeri görevliler ve sağlık ekiplerinin eşlik ettiği anne Leyla Çelik, güçlükle ayakta durabildi. Askeri yetkililerin teselli etmeye çalıştığı anne Leyla Çelik, ‘Ciğerim yandı. Ben bunları nasıl büyüttüm. Oy kuzum’ diye gözyaşı döktü. Oğlunun bir süre önce izne geldiğinde kendisine elbiselerini yıkayıp yıkamadığını sorduğunu anlatan Leyla Çelik, ‘Şehit olursam kardeşlerim giyer’ diyerek, gardıroptaki elbiselerin durmasını istediğini söyledi. Oğlunun izni bitmeden önce Ankara’ya gittiğini, daha sonra geri geldiğini belirten Leyla Çelik, ‘İçlerim yanıyor’ diye ağıtlar yaktı.

Bu sırada kendisini teselli etmeye çalışan askeri yetkili, annenin gözyaşlarını sildi. Daha sonra diğer çocuklarının teselli etmeye çalıştığı Leyla Çelik, şehidin tabutuna sarılarak ağladı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli’nin cenazesi öğle namazına müteakip Asri Mezarlık Camii’nde kılınan namazın ardından Alanya Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.







Abi ardeşinin fotoğrafını elinden bırakmadı. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.