banner113

Şevki Azakoğlu siyasette 45 yılı devirdi

banner106

Alanya siyasetinin önemli isimlerinden Şevki Azakoğlu siyasette 45 yılı devirdi.

Şevki Azakoğlu siyasette 45 yılı devirdi
01 Kasım 2021 Pazartesi 11:53

banner108
banner238

Manşet Alanya Gazetesi siyasette 45. yılına giren Şevki Azakoğlu için tören düzenledi. Pandemi dolasıyla törene az sayıda isimler davet edildi. Törene Azakoğlu'nun yol arkadaşlarından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Hakan Nazifoğlu. Refik Özdemir ve Nevzat Özdemir'de katıldı. Törende Manşet Alanya sahibi Hüseyin Kalaycı yaptığı konuşmasında "Şevki abimiz hem Türk hem de Alanya siyasetine bir dönem damgasını vuran isim olmuştur. İlçe Başkanlığı döneminde Alanyamıza büyük hizmetlerin gelmesinde aracılık etmiştir. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı şükran borçluyuz. Uzun ömürler diliyorum" dedi.Belediye Başkanı Adem Murat Yücel "Şevki abi ile siyaset yapmak hem keyifli ve bir o kadarda tecrübelerinden faydalandım. Her defasında bizlere asla dürüstlükten taviz vermeyin derdi. Yeri geldi güldük yeri geldik ağladık. Ama Şevki abi bizlere hem liderlik hem de abilik görevini yaptı. Kendisine bundan sonra yaşamında uzun ömürler diliyorum"Yapılan konuşmalarının ardından gazeteci Hüseyin Kalaycı, Şevki Azakoğlu'na 45. yıl plaketini takdim etti.
ŞEVKİ AZAKOĞLU KİMDİR?
İlkokulu Alanyada, ortaokulu Ankara Yükseliş kolejinde. Lise eğitimimi ise İstanbul Hürriyet kolejinde okudu. Askerliği İstanbul Kasımpaşada yapan Azakoğlu, Ahmet ve Handan isimli iki çocuk babası. 
SİYASET YILLARINDAKİ AZAKOĞLU?
Siyasi bir aileden gelmekteyim. Çok partili döneme yani 1946 yılında Demokrat Parti ile ailem siyasete başlamıştır. Daha sonra ise eniştem Ahmet Tokuş iki dönem DP Antalya Milletvekili yapmıştır. İki dönemde intikal olduğu için milletvekili kesintiye uğramıştır. Hatta büyük dedemiz Ahmet Asım Güceoğlu 1901 ve 1904 yılları arasında Alanya Belediye Başkanlığı yapmıştır. Akabinde Adalet Partisi döneminde amcam İzzet Azakoğlu Alanya Belediye Başkanlığı yapmıştır. Sonuç itibariyle ben böyle siyasi bir aileden gelmekteyim. 
DÖNEMİN DOĞRU YOL PARTİSİ YÖNETİMİ
Demokrat Parti kapandıktan sonra Adalet Partisinin Alanya kurucularını büyüklerimiz yapmış olup bende bu geleneği devam ettirerek, lise yıllarında gençlik kollarında siyasete başladım. 
Okul ve askerlik hayatımız bittikten sonra 1984 itibariyle DYP yönetim kurulu üyeliğinde bulundum. 1998'e kadar DYP'nin çeşitli kademelerinde görevim devam etti. 
2003-2007 yılları arasında DYP Alanya ilçe başkanlığı ve Antalya il yönetim kurulu üyeliği ile Genel Merkez Merkez Yürütme Kurulunda görevde bulundum. Buarada 2007 yılında Demokrat Parti aday adayı oldum. 
İlçe Başkanlığı dönemimde 2004 yılında Kestel beldemizden Adem Murat Yücel, Konaklı beldemizden Abdullah Sönmez ve il genel meclis üyeleri çıkararak partimiz o dönem güzel bir çıkış yakalaşmıştır.


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.