banner113

Soylu’dan Yücel yorumu. EMRİNDEYİM!

banner106

Cumhur İttifakı Alanya Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel'in Mahmutlar seçim ofisinin açılışında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Adem Murat Yücel 5 yıl büyük bir mücadele koydu. Çok net söylüyorum bu süre içinde su kaynatmadı" dedi.

Soylu’dan Yücel yorumu. EMRİNDEYİM!
19 Mart 2019 Salı 09:45

banner108
banner238
Açılışta yaptığı konuşmada öncelikle ülke gündemini değerlendirdi. Yaklaşık bir saat konuşan Soylu, Alanya'ya ilişkin de Adem Murat Yücel'i destekleyen söylemlerde bulundu. Soylu, "31 Mart akşamı bize kuvvet verin. Bu ülkenin huzurunu bozmak için sızma yapanlara ne olursunuz yüz vermeyin. 31 Mart günü böyle bir ip gibi bir ok gibi bir sıraya düzün bunları. Alanya şerefli bir imzanın nasıl atılacağını gösterin, Evet, Adem Baba gel bakalım. Hem kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hem de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'ye huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Sadece bugün için değil. Şimdi bir seçim ortamında bu işin sıcaklığındayız. Bilesiniz ki bu ittifak sadece bugün için kurulmuş değildir. Türkiye'yi büyük bir şekilde tehdit etmeye karşı kurulan bir ittifak. 50 yıl sonra 100 yıl sonra gelecek nesillerimizin, 'İyi ki Türkiye'yi bir musibete götürmeye çalışanlara karşı bu ittifakı kurmuşlar' diye dua edecekler. Nesillerimiz de görecekler, bu topraklarda yaşayanlar da görecekler.

Burada hem MHP adayı hem de Cumhur ittifakı'nın ortak adayı Adem Murat Yücel 5 yıl büyük bir mücadele koydu. Hakikaten çok çalıştı, gayret gösterdi. Benim geçmişten beri de tanıdığım çalışmasına samimiyetine gayretine inandığım ve bu arada da çok net söyleyeyim, biraz önce Menderes Türel için de aynısını söyledim. Şimdi de Adem Murat Yücel için söylüyorum bu süre içerisinde hiç su kaynatmadı. Büyüğü ile büyük, küçüğü ile küçük oldu, samimi oldu, çalışkan oldu. Alanya'yı bir adım daha ileriye götürebilmek için projeler ile beraber her yerine dokunabilmek için büyük bir gayret ortaya koydu" dedi.

'ADEM MURAT YÜCEL'İN EMRİNDEYİM'

Vatandaşlardan 31 Mart'ta Türel ve Yücel için destek isteyen Soylu, "Adem Murat Yücel, bu güzel adama 31 Mart günü güçlü bir destek vererek tekrar Cumhur İttifakı'nın adayı ve Belediye Başkanı olarak sandıkları patlatarak, belediye başkanı seçilmesine destek veriyor musunuz? Şimdi bizim gecikmemizden dolayı aramızda olmasa da bir de Menderes Türel var. Antalya Büyükşehir Belediyesi için de 31 Mart'ta Adem Murat Başkan ile beraber Menderes başkana da güçlü bir destek vermeye hazır mısınız?" Ben de Adem Murat Yücel başkanın emrindeyim" ifadelerini kullandı. Türkiye gündemine ilişkin de gezi olayları, 17-25 Aralık süreci, 15 Temmuz ve Afrin süreçleriyle ilgili de konuşan Soylu şunları söyledi: "Sizi rahat bırakmayacağız. Geziden, darbelerden, 17-25 Aralık'tan, ekonomik saldırılardan kurtuldunuz ama sizi rahat bırakmayacağız. Amerika bize  dedi ki, 'Afrin'e giremezsiniz.' Bize aba altından bize sopa gösterdi. Biz afrin'e çatır çatır girdik mi? PKK'yı oradan söktük mü? Şimdi ne ülkenin kuzeyinde ne Afrin'de ne Doğu hattında oluşturmak istedikleri teröre müsaade etmedik.


İstedikleri Türkiye'nin Güney'inin, Ortadoğu ile bağını kesebilmekti. Gönül coğrafyamıza, tarihi coğrafyamıza, ticari yollarımızdan bizi ayırmaktı. Ancak millet iradesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyaya bıraktığı bir not vardı. 'Ey dünya ben bu coğrafyadayım. Kimseye oyun kurdurmam.' Türkiye'de yeni bir oyun kurmaya çalışıyorlar. Kurdukları oyun şu, bize nasıl geçtiğimiz 20 yılda anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirmişlerse, nasıl önümüzü kesmeye çalışmışlarsa, şimdi de aynı şekilde önümüzde dört buçuk yıl seçimsiz bir dönem var. Türkiye'nin sıçramasını, büyümesini nasıl engelleriz? Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasını nasıl engelleriz? Bu milleti nasıl huzursuz ederiz? diye yeni bir oyun kuruyorlar. Bu oyunu becermek için de her türlü kirli pazarlığı hem milletimizin huzurunda hem de arka tarafta gerçekleştirmeye çalışıyorlar."

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.