banner113

Suya fitne karıştı! Peki suya fitneyi kim bulaştırıyor!

banner106

Alanya Belediyesi'nin Akçatı'da su fabrikası için çalışma başlatması sonrası Akçatı halkı ile bir takım medya kuruluşlarının gösterdiği tavır kamuoyunda "Suya fitne karıştı" şeklinde yorumlandı.

Suya fitne karıştı! Peki suya fitneyi kim bulaştırıyor!
16 Ekim 2019 Çarşamba 09:50

banner108
banner238
Alanya Türkiye'nin marka şehirlerinden biri olduğu her gün konuşulan bir konu. Ancak, büyükşehir yasası ile Antalya'ya bağlanan Alanya'nın gelişimini sürdürebilmesi  ve gerçekten marka bir şehir olabilmesi için ekstra yatırımlar gerekiyor.
Daha önce Güneş Enerji Santrali sadece 6 büyükşehir bulunan asfalt üretim tesisi ve Oba'da kurulan seralarda mevsimlik çiçek üreterek  tasarrufa giden Alanya Belediyesi, Akçatı'da su fabrikası kurarak hem Alanya'ya yakışır bir marka oluşturmayı hem de belediyeye ekstra gelir kazandırmayı hedefliyor. Ancak, bölge halkı belediyeye bazı basın kuruluşlarıyla birlikte karşı çıkıyor.
DAHA ÖNCE NEREDEYDİLER
Olayın en dikkat çekici noktası ise kaynaktan su talep eden ve köyün büyük kısmında su olmadığını söyleyen Akçatı halkının, su fabrikası çalışması başlamadan önce susuzluk yaşadığı ile ilgili ASAT'a ulaşmış hiçbir talebin olmaması, ASAT'ın dahi habersiz olduğu kaynak su, Alanya Belediyesinin çalışma başlattıktan sonra bir anda gündeme geldi.
KOMŞU KÖYDEN BELEDİYE'YE DESTEK
Akçatı'nın komşu köyü Uğurlu muhtarı Ahmet Sarı'da, Akçatı halkı ile yaptığı görüşmelerde yapılan tartışmaların yersiz olduğunu ifade ediyor. Sarı "Bir bardan suda fırtınanın koparmanın anlamı yok. Buraya su yapılması konusunda biz Belediye'ye destekliyoruz" dedi.(Gerçek Alanya)
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.