banner113

Tohumlarını Başkan Yücel attı, meyvesi bugün Alanya'da yeniyor!

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in 3 yıl önce başlattığı temaslar meyvesini verdi. Tahran-Gazipaşa Alanya Havalimanı arasında ilk charter sefer yapıldı. İranlı yolcular Alanya’ya direkt ulaşmanın mutluluğunu yaşadı

Tohumlarını Başkan Yücel attı, meyvesi bugün Alanya'da yeniyor!
20 Eylül 2019 Cuma 15:07

banner108
banner238

3 yıl önce İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen, 9.Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’na (9. Tehran International Tourism Exhibition) katılarak bir dizi temaslar gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yoğun çabaları meyvesini verdi. Bugün İran’ın başkenti Tahran’dan Alanya’ya ilk direk uçuş gerçekleşti.  
İRAN TEMASLARI DİREK UÇUŞUN ÖNÜNÜ AÇTI
9. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’nda bir dizi görüşme gerçekleştiren, İran televizyonu ve radyolarına röportajlar veren, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle görüşen Başkan Yücel’in çabası, oluşturulan sağlam alt yapı ile direk uçuşların önünü açtı. Tahran-Alanya uçuşlarını gerçekleştiren Abibal Tour Acentesi’nin sahibi Hamid Mohajerani ve beraberindeki heyet, ilk uçuşun ardından Başkan Yücel’i makamında ziyaret etti.

BAŞKAN YÜCEL BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İran’dan yapılan ilk charter uçuşunun ardından yaptığı açıklamada destekleri ve yoğun çabaları için Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederken şu ifadeleri kullandı; “ALTAV ve ALTİD yönetimiyle 3 yıl önce İran’da düzenlenen turizm fuarında gösterdiğimiz çabanın bugün meyvelerini topluyoruz. İran-Alanya arası düzenlenen direkt uçuşların başlamasında gösterdiği yakın ilgi ve yoğun mesai için başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Turizmimiz açısından başlatılan bu önemli uygulamanın Ülkemiz ve Alanya’mız adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
GZP’Yİ KULLANAN ÜLKE SAYISI 13’E YÜKSELDİ
İran’dan 168 yolcu ile Gazipaşa Alanya Havalimanı’na gelen ilk charter seferle birlikte Alanya’ya bağlanan ülke sayısı 13’e yükseldi. İşte Alanya’ya direkt uçuş gerçekleştiren ülke ve şehirler;
Türkiye: İstanbul (2 havalimanı) ve Ankara.
Danimarka: Billund ve Kopenhag.
Hollanda: Amsterdam ve Eindhoven.
Norveç: Bergen, Stavenger ve Oslo.
İsveç: Arlanda.
Finlandiya: Helsinki ve Jyvaskyla.
Almanya: Düseldorf, Hamburg, Bremen, Frankfurt, Stuttgart, Münih, Berlin, Leipzig, Hannover ve Köln.
Rusya: Moskova (3 havalimanı).
Litvanya: Vilnus.
Estonya: Tallinn.
Romanya: Bükreş.
Azerbaycan: Bakü.
Ukrayna: Kiev.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.