banner113

Tuba Vural Çokal, hem MHP hem de AKP ile görüşmüş!

banner106

Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın İYİ Parti'den istifasının ardından önce MHP ile görüştüğü ancak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun araya girmesiyle AKP’yi tercih ettiği belirtildi.

Tuba Vural Çokal, hem MHP hem de AKP ile görüşmüş!
13 Mart 2020 Cuma 08:54

banner108
banner238

İYİ Parti’deki tüm görevlerinden istifa eden Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal’ın AKP’ye geçişi, kulislerde tartışma yarattı. İstifasının ardından kulislerde eski Bakan Ali Babacan’ın kurduğu partiye geçeceği dillendirilen Çokal'ın, MHP ile görüşmeler yürüttüğü ancak daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun araya girmesiyle AKP’yi tercih ettiği belirtiliyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Çokal’ın, Çavuşoğlu’nun teklifine ilk etapta “MHP’yi düşünüyorum” diyerek  yanıt verdiği belirtilirken Çavuşoğlu’nun ise “MHP’yle yapılan Cumhur İttifakı’nı anımsattığı ve AKP’ye gelmesinde ısrar ettiği” ifade ediliyor. “Çavuşoğlu’nun ısrarını kıramayan Çokal’ın ise son anda tercihini AKP’den yana kullandığı” ifade ediliyor. 

AKP’Yİ SERT ELEŞTİRMİŞTİ

Çokal, İYİ Parti’de siyaset yaparken 31 Ekim 2019’da TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, AKP’nin hukuku göreceli hale getirdiğini belirterek  Cumhurbaşkanı’na hakarete açılan davalara dikkat çekmiş ve Atatürk’e sayıp sövenlere hiçbir yaptırım uygulanmadığını vurgulamıştı. Çokal, “Artık tek adam rejimi tarafından yönetiliyoruz. Bağımsızlığımızın, Cumhuriyetimizin sembolü olan TBMM bile yetkisizleştirildi. Kanunların yerini kararnameler aldı. Kabine değil, kabile devleti kuruldu” demişti. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.