banner113

Türel zamanında 16 bin kişiye havadan para verilmiş

banner106

Eski başkan Türel'in istifaya davet ettiği Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, canlı yayında eleştirilere yanıt verdi. Böcek, "Had bilmezlik böyle bir şeydir. Bu oy verenlere hakarettir. Bu gömleğin büyük ya da küçük geleceğine söylemek haddi değil. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır durumudur bu.“ dedi

Türel zamanında 16 bin kişiye havadan para verilmiş
19 Şubat 2020 Çarşamba 09:17

banner108
banner238
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerel bir televizyonda yayınlanan programa konuk oldu. Programın ilk bölümünde 10 aydır görevde olduğu süre zarfından hizmetler ve projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Böcek, merak edilen tüm soruları da yanıt verdi. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel'in kendisine yönelttiği eleştiriler hakkında da konuştu. 
'KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ'
Böcek, şöyle konuştu: “Yola çıkışımız 25 yıllık siyaseti hayatın başarı öyküsünden dolayıdır. Mustafa Kemal Atatürk ‘Hiç şüphesiz ki Antalya Dünya’nın en güzel kentidir‘ dediği gibi, güzel Antalya’da çalmadan, çırpmadan bir başarı hikâyemiz vardır. İttifak adayı olarak yola çıktık. Gece gündüz koştuk. Allah bize bu kutsal görevi nasip etti. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Sırasıyla bütün ilçeleri dolaştık. Seçim bildirgemizde bütün vatandaşlarımızın dertlerine ortak akılla deva olacağımızı söyledik.”
'SU BORULARININ TAMAMI DEĞİŞECEK'
Gittiği ilçelerde vatandaşların taleplerini değerlendiklerini ifade eden Başkan Böcek, “Bakınız, tüm su boruları artık kanserojen içeriyor. Bu borulardan vatandaşlarımız su içiyor. Yıllarca değiştirilmemiş, eskimiş boruları değiştirmek için ASAT Genel Müdürümüz ve yönetimiyle konuşup, bölge halkına tarih verip, dertlerini çözeceğimizin sözünü veriyoruz. Biz sırasıyla ATSO’yla işbirliği içerisinde yerel yönetimler zirvesi yaptık. Oda başkanları ile Antalya’yı konuşuyoruz. Biz bu taleplere bakıyoruz. 75 oda başkanının olduğu AESOB ille çalıştay yaptık. Daha sonra meslek odalarıyla çalışmalarımıza devam ettik.
'UZUN VADEDE DÜŞÜNÜYORUZ'
Sadece dönemi kurtarmaya yönelik değil, uzun vadede düşünüyoruz. Yanlış yapanların işine son verildiğini tüm vatandaşlarımız görecek. Geçen hafta 16 milyon yabancı, 6 milyon yerli turist ziyaretçiden bahsettik. 24.5 milyona hizmet eden bir Antalya Büyükşehir Belediyesi var. Daha önceden Antalya’ya yatırım yapan herkese teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener geliyor, Turizm zirvesi için. Antalyamızda turizm zirvesi yapmaya devam ediyoruz. Bütün ilçe belediyelerimizle birlikte Antalya tanıtımı için birlik oluşturduk. 4 Mart’ta Almanya’ya gidiyoruz. Meslek odalarının yanında yerelden kalkınma modelini uyguluyoruz. Turizmin başkenti olmasının yanı sıra tarımın da başkentiyiz. Yerel yönetim ve kooperatifçilerle de işbirliği içerisindeyiz. Sonuç Antalya olunca akan sular durur.” dedi.
'ANTALYA’NIN RÖNTGENİNİ ÇEKİYORUZ'
Balbey’le ilgili de çalışmalarında olduğunu belirten Böcek, “Antalya’nın kanayan yarası olan bu bölgede konaklama ve eğlencenin olacak şekilde çözmeyi planlıyoruz. Antalya ulaşım Çalıştayı yapacağız. Büyük bir çalıştaya hazırlanıyoruz. Ayrıca Ulaşım Master Planı yapıyoruz. Bu 10 aylık süreç içerisinde biz bu çalışmalarımızla ilgili Antalya’nın röntgenini çekiyoruz. İmar yönetmeliğiyle ilgili sürekli değişimler oldu. Bakanlık onayından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmenliği de onaylandıktan sonra devreye girecek. ‘Sokak Hayvanları Çalıştayı’nı da Mart ayı içerisinde yapacağız. Onların da yaşam haklarına saygı duyuyoruz.” diye konuştu.
HALK ET, SU VE SÜT
Seçim beyanları içinde yer alan Halk et, süt ve su hakkında da bilgi veren Başkan Böcek, “Halk et ile ilgili diğer marketlerle ilgili bahsedildi. Halk etin farklı ucuz ve sağlıklı gıda güvenliği içerisinde satışının yapılmasıdır. Yerelden kalkınacağız dedik. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza da destek olacağız. Sağlıklı ucuz et. 17 lira ucuzdur. Diğer yerlerden. Halk süt çalışmalarımız tamamlanıyor. Halk su çalışmaları en kısa zamanda olacak. Kadın ve çiftçi kooperatifçiliği ortaklığımız devam ediyor. Geçmiş yıllarda kapatılan prefabrik sistemini yeniden başlatıyoruz. Hatta standartlara uygun üretim yapacağız. ALDAŞ üretim yapacak biz de Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yerin tapusunu da aldık. Dışarıdan da diğer belediyelerin çalışmalarına destek olacağız.” dedi.
'BORÇLARI 60 AYA YAYDIK'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini de değinen Böcek, konuşmasına şöyle devam etti: “Külliyeye gittiğimizde Cumhurbaşkanımızla görüşme yaptık. Beşinci borçlu belediye olduğumuzu söylediğimde şaşırmıştı. Bize de söz verdi sağolsun. Biz de yanımızda çalışan arkadaşlarımızın teri soğumadan maaşlarını veriyoruz. Borçlarımızı da 60 ayda ödenecek şekilde yapılandırma yaptık. Ulaşımda tasarrufla 63 milyon bir karımız var. Bu parayı başka bir yere yatırım yapacağız.
'SANDIKTA CEVABI VERDİK, GEÇTİK'
Benim geçmişle hesabım yok! Sandıkta cevabı verdik, geçtik. Antalya kimi seçeceğini bilir. Bizde ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz. Göreve geldik, hacizler geldi, parası ödenmeyen yerler var. Biz Antalya’da taşıyanlarla, taşınanların memnun olmasını istiyoruz. 19 ilçede Ulaşım Master Planı tamamlayacağız. Sandıktan çıkamayanlarla ilgili biz halka dönük projelerle devam edeceğiz.
'29 MART’TA İHALE YAPMIŞLAR'
Kimseye düşmanlığımız yok. Biz insanlara nasıl davranacağını bilen birisiyiz. Biz hep sayın diye hitap ettik, demokrasiye inandık. Seçim öncesi 5 ay içerisinde ihale telaşına düşmüşler, 32 yapım ihalesi yapmışlar. 15 Mart’ta ihale yapılır mı? 29 Mart’ta sahille ilgili üniteleri 45’den 55’e çıkarmışlar. Olacak iş mi?
'İNSANLARIN AR DAMARLARI ÇATLAMAMALI'
15 yılı aşkın süredir kullandığımız Festival Çarşımız var. İnşaatı devam eden Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’ni 2020 yılı içerisinde bitiriyoruz. Stadyum alanında devam eden inşaatı bitiyoruz. Müteahhitlerin borçlarını ödüyoruz. Son zamanlarda işi siyasete sokmaya çalışanlar var. 3. Etap Raylı Sistem 1 Nisan sabahı raylı sistem durduruldu. Böcek suçlu oldu. İnsanların ar damarı çatlamamalı.
'MUHATABIM OLMADIĞI İÇİN'
Biz 8 Nisan’da mazbatamızı aldık. Erdoğan’ın resmini indirmek tek icraatı dediler. Belediyeye gelseler öyle bir şey olmadığını görecekler. Kredilerle konuya girmeyeceğim muhatabım olmadığı için. Belediye başkanının ufku sadece dönemi kurtarmak olmamalı. Şimdi sorarlar adama, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye. Doğru olan ne ise devam edeceğiz.
'İPTAL ETTİLER AMA YİNE DE YAPIYORUZ'
Sedir Mahallesi’nde spor kompleksi yapacakları ama 11 Kasım 2018 tarihinde karşılıklı fesh ediliyor ve inşaata paydos diyorlar. Olmaz dedim, inşaata yeniden başladık ve 3 milyon 836 bin lirasını ödedik. Bırakın beni kendileri durduruyorlar. Biz ikna ettik, devam ettiriyoruz. Sedir Mahallesi’ndeki spor kompleksini niye iptal ettiniz? Burası Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınıyor. Yazık değil mi bu kadar paraya. Burada sporcularımız antrenman yapacak. Yılsonuna kadar bitireceğiz ve 23 milyon liraya tamamlanacak. Ayrıca Sarısu meselesi var. Kadınlar Plajı dahil bölgeden bahsediyorum. 2007 yılında 29 yıllığına kiralanıyor. Burasına yaklaşık 15 milyon yatırılıyor. C’den D tipi mesire alanına geçmek için eski Başkan Orman Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi karşılıklı noterde fesh ediliyor. Yatırım yapılmasına rağmen neden iptal? Bakan sağ olsun şu an ilgileniyor. İhmal edilme yüzünden oluyor bunlar. Sarısu’ya yatırılan para tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır. Bu yatırılan para ne olacak? Daha önce neden C’den D’ye geçirmediniz? Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuyu da konuştuk.”
'16 BİN KİŞİYE HAVADAN PARA VERİLMİŞ'
Belediyenin sosyal yardım yaptığı kişi sayısının seçim arifesinde arttığına dikkat çeken Başkan Böcek, “Antalya’da insanlar belediyeciliği şöyle görür; ‘Doğumdan ölüme kadar yerel yönetim halkın yanında olur’ Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde 2015 yılında iyi niyetle bin kişiden başlayan yardım var. 2018 yılında 11 bine, 2019’da seçim telaşıyla 18 bin 46 kişiye ulaşıyor. Sosyal yardım alan kişilerin sayısı, sosyal kart. Bu süreçte 2019 da kontrolsüz hale getirilmiş. Daha sonra komisyon oluşturuldu ve bu sayı 2 bin 379’a düşürüldü. 16 bin kişiye havadan para veriliyor. İhtiyaç sahibi olan bütün hemşerilerimize yardımcı olmaya da devam edeceğiz" dedi.
'CUMHURBAŞKANI’NI DA KANDIRDILAR'
Ranta dönük projelerin iptal olduğunu kaydeden Böcek, “Lara’da kurvaziyer planı yaptılar. Yolcu gemisi gelecek, ticaret canlanacak dendi. Biz turistleri merkeze nasıl getiririz diye düşünürken, mahkeme planları iptal etti. Konyaaltı’nda da 2 bin kişilik kapalı spor salonun tamamlandığını iddia ettiler. 2018 yılında yüzde 90’ı bitti dedikleri alan burasıdır. Ayıptır, günahtır. Ayrıca Boğaçayı var. Sayın Cumhurbaşkanına açılışını yaptırıp, onu da kandırdılar. Boğaçayı’nda yaklaşık 20 dönüme yakın kamulaştırma vardı. Kamu zararı vardı. Borcu katlanarak geldi. Bu paraların nereye gittiğini görüyoruz.” diye konuştu.
'KEŞKE BANA SORSAYDI'
AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in Patara ile ilgili eleştirilerine de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, şu yanıtı verdi: “Cumhurbaşkanımız Urfa Göbekli Tepe’den sonra Patara’yı ilan etti ve bu yıl Patara Yılı oldu. Ben aynı tarihte Patara’nın muhtarıyla beraber neler yapabiliriz diye konuşuyordum. Haberim olmadığını söyledi, keşke bana sorsaydı!”
CHP, KONGRE VE SİYASET
Partisi CHP’de tamamlanan kongre sürecini değerlendiren Başkan Böcek, “Genel başkanımın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı var. Belediye başkanısınız kim kazanırsa il, ilçe başkanı olarak bunlara saygı duyacaksınız diye. Ben Antalya Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Üç il başkan adayı ile de görüştük. Siyasette zaman zaman tansiyonlar artabilir. Seçim alma gayreti içerisinde bunların yaşanması doğal süreç. ‘Kemal Kılıçdaroğlu talimatı belediyenizde işçi kıyımı yapmayın’ denildi. Belki de en az işten çıkarılma sayısına sahip olabiliriz. Çalışma arkadaşlarımız siyasete karışmadığı sürece, siyasetçilere küfür etmedikleri sürece böyle bir şey olmaz. Bizler siyaset yapmayacağız, parti başkanları ve ilçe başkanları yapacak. Bizim 14 bin çalışanımız var. Nusret Bayar başkan benim 18. il başkanım oldu. Benim siyasi hayatımda 17. başkan Ahmet Kumbul’dur. Seçim sürecinde beraber çalıştık herkese teşekkürler. Yoldaşlara teşekkürler.” şeklinde konuştu.
'913 MAHALLEDE ÇALIŞIYORUZ'
STK’larla yaptıkları görüşmelerden söz eden ardından da 913 mahallede yapılan hizmetlere değinen Başkan Böcek, “2020 yılından başlamak üzere 398 depo yenileme, 11 yeni depo yaptık. Kanalizasyon 586 milyon, yağmur suyu 191 milyon, atık su 1 milyon, diğer tesisler için 271 milyon, tarıma 17 milyon TL bütçelerle destek olmaya devam edeceğiz. Ayrıca kanalizasyonlara başladık. Haziran -Temmuz aylarında Finike’den başlayacağız” dedi.
'KONYAALTI İHALESİNİ YASAL SORUMLULUKTAN İPTAL ETTİK'
Konyaaltı sahil ihalesi iptaliyle ilgili olarak da konuşan Başkan Böcek, eski Başkan Menderes Türel’in yaptığı basın toplantısında dile getirdiklerine şöyle yanıt verdi: “İhale iptali key ve siyasi değil, yasal bir sorumluluk. Sayıştay raporları bağlayıcı değil demek yanıltıcı ve kötü niyettir. Kamu zararına engel olmak bizim görevimiz. Daha iyi hizmetlerle devam edeceğiz, kimsenin tereddüttü olmasın.
'CUMHURBAŞKANI DUYSA ÜZÜLÜR'
Sayın Cumhurbaşkanı bunları duysa üzülür. Bence duyuyordur, randevu verince biz de anlatırız. Siyasi kavga benim karakterimde yoktur. Biz halka yararlı şeylere destek olduk. Birilerinin avukatlığını yapıp, korumaya çalışıyor. Ama Antalyalı aldanmıyor. Sandıkta kaybedenler bazı şeyleri hazmedecekler. Bunu siyasetten çıkarmamız lazım. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sadece kendimizin yetkisinde olsa yanlış bir şey görmemiş olsak ama durum öyle değil. Biz 10 aydır neden bekledik. Biz özel teftiş kamu zararı tespit raporu, Sayıştay raporu, Milli Emlak Daire Başkanlığı iç denetçi tespitleri bunun yanında daire başkanları ve arkadaşlarımızın her birlikte gördükleri durumdur.
'BİZİM ADRESE TESLİM İŞİMİZ YOK'
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yetki o dönemde yap-işlet- devret modeliyle alınmıştı şimdi paramız yok diyor. Bu modelle alacağım diye meclisten yetki alındı o şekilde alınmasına rağmen 129 milyonluk ihaleye 2 defa çıktı. Beach parkı yapan Hasan Subaşı 10 yıllık vermiştir. Yüklenici rma yatırımı yaptı, tüm giderler işletmeciye ait. Bekir Kumbul Lara Beach’i 10 yıl tüm giderler yüklenici rmada olmak üzere verdi. Konyaaltı Sahil Projesi’nde süre 28 yıl. 254 milyon lira harcandı. O zaman yap-işlet-devret verselerdi, işletme giderleri yüklenici rmaya ait olsaydı. Bugün Büyükşehir’in 254 milyon TL parası olacaktı. Ama bizim adrese teslim bir işimiz yok. Yapmayın! Rekabet koşulları oluşmamıştır.
BİRİLERİNİN AVUKATI MI?
Ayrıca bakandan izin aldık diye 30 yıl olarak söyledi. Kredi çekildiği için şu an Büyükşehir’in 300 milyon TL zararı var. Birilerinin avukatlığına savunmasınlar. Yüklenici rmadan sana ne? Hiç mi Allah korkusu yok! Önce hazmedecek! Şahsımla ilgili ucuz laara cevap yok. Şimdi ANTEPE’yi karıştırıyorlar. Madem Büyükşehir’in şirketi yaptı. Neden bu şirket vermedi de aracı oldu? Bunu nasıl söyleyebilirsin. Aynı rmadan alınmıyor. ANTEPE kim, belediye kim? Biri baba, diğeri oğul, biri sağ cep, diğeri sol cep. Sen kimi kandırıyorsun? Yaşam Parkı’nda duba yatıyla ilgili olarak baktığımızda 890 TL artı KDV’dir. 1.200 TL artı KDV’ye 725 tane alınmış, sınır elemanı olarak. Biz geçen gün 400 TL’ye kalıp yaptırdık. Karışımıyla beraber 14 TL’ye mal ediyoruz. Bunların hepsinin belgesi vardır. Zaten bunları ANTEPE dışarıdan almış.”
'SANA MI KALDI YÜKLENİCİ FİRMAYI SAVUNMAK'
Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde ihalesini yaptığı Kent Meydanı ile ilgili de açıklama yapan Böcek, “Kent Meydanı’yla ilgili 2002 yılında projede zemin artı 3 kat dinlenme tesisleri vardı. Bizim yaptığımız ihalede bir kuruş çıkmadı bizden. Kumbul, Subaşı, Böcek belediyeden bir kuruş çıkarmadı, sana mı kaldı yüklenici rmayı savunmak!” şeklinde konuştu.
İSTİFAYA DAVETE CEVAP VERDİ
Eski Başkan Menderes Türel’in istifaya davetiyle ilgili olarak Böcek’in son cümleleri şöyle oldu: “Had bilmezlik böyle bir şeydir. Bu oy verenlere hakarettir. Bu gömleğin büyük ya da küçük geleceğine söylemek haddi değil! Siyasete soktular meseleyi. Bay Böcek, yalancı, iftiracı, terbiyesiz gibi sözleri iade ediyorum. Bunu mecliste uyardım, yapmayın rekabet koşulları oluşmamıştır dedim. Ömür boyunca vicdanen çekersiniz dedim. Hiç mi vicdanını sızlamıyor. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır durumudur bu.“

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.