banner113

Yerel basının sorunları meclis gündeminde

banner106

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, yerel basının sorunlarını gündeme getirdi.  

Yerel basının sorunları meclis gündeminde
03 Ekim 2019 Perşembe 10:30

banner108
banner238

Yerel basının gelişmiş olması ve güçlenmesinin, yerel iletişimi arttırdığını, bu iletişimin yerel yönetimi etkilediğini belirten Bahşi, “Bu da yerel demokrasinin, yerel demokratik yönetimin güçlenmesine ve halk tarafından benimsenmesine yardımcı olmaktadır” dedi. Türkiye’de yerel basının sorunlarının, yaygın basının sorunlarına birçok yönde benzer özellikler gösterdiğini beliren Bahşi, “Gazete okuma oranının düşük olması, halkın isteklerine cevap verilmemesi, yetersiz tirajlar, teknolojilerden akılcı bir biçimde yararlanılamaması, niteliksiz işçi çalıştırılması, çalışanların eğitimine önem verilmemesi, satışı arttırmak için içerik iyileştirmesi yerine magazin haberlerinden ve promosyon kampanyalarından medet umulması, günümüzde yerel basının da gelişmesini, iyileşmesini önleyen temel etkenlerdir. Buna devlet kurum ve kuruluşlarının yerel basına yönelik ilgi eksikliği eklenince, yerel basın yıllardır, kendisine değer verilmeyen, ciddiye alınmayan, sorunlarına çözüm üretilmeyen bir konumda kalmıştır” ifadelerini kullandı.
NE GİBİ TEDBİRLER ALMAKTASINIZ?
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’a şu soruları yöneltti: “Yerel basınımız ayakta, hatta hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Hükümet olarak yerel basınımızın problemlerini çözmeye yönelik ne gibi tedbirler almaktasınız?
Yerel yazılı ve görsel basın, imkânsızlıklar sebebiyle teknik alandaki gelişmelere ayak uyduramamaktadırlar. Çünkü son derece kısıtlı, kendi imkânlarıyla yayınlarını sürdürme gayreti içindedirler. Basın için Acil Destek Paketi Çıkarmayı düşünüyor musunuz?
Türk Ceza Kanunu’nda ve bazı kanun ile yönetmeliklerde yer alan basın özgürlüğünü kısıtlayıcı maddeleri günümüz koşulları göz önüne alınarak değiştirmek için bir çalışmanız var mıdır?
 Yazılı basın, radyo televizyonlar ile internet mecrasını bir bütün olarak ele alan, Düzenleme-Denetleme-Destekleme ayaklarını içeren bir sistem kurmak için bir çalışmanız var mıdır?
Basın Kartları Yönetmeliği’nin aksayan yönlerini, sektörün de görüşleri alınmak sureti ile gidermeyi düşünüyor musunuz?
Bir yılı aşkın süredir basın kartı alma hakkına sahip oldukları halde alamayan meslek üyelerinin haklarının iadesini sağlamak için bir çalışmanız var mıdır?
 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.