banner113

Yerel seçim faturası mı?

banner106

Önce AK Parti İl Başkanı Ethem Taş’ın ardından da Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun değişim ve vefa mesajları vermesi sonrası akıllara “Yerel seçim faturası mı kesilecek?” sorusunu getirdi. 

Yerel seçim faturası mı?
03 Aralık 2019 Salı 10:23

banner108
banner238


Değişim yaşanacak ilçeler merak konusu oldu.AK Parti’nin yerel yapılanmalarda kongre sürecinin başlaması sonrası, yerel seçimde hüsran yaşanan bölgelerdeki yapılanmaların durumu merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz hafta açıklama yapan İl Başkanı Ethem Taş, kongre sürecinin başladığını söylemişti. Taş, “ Antalya'da 1 Şubat itibariyle kongre sürecimiz resmi olarak başlıyor. Kumluca, Finike ve Demre bölgesinden başlıyoruz. Bazı yönetimlerimizi güncelleyerek, bazı ilçelerimizde de ilçe başkanlarımızın değişimiyle kongre sürecimiz devam edecek” ifadelerini kullanmıştı. Ardından önceki gün ilçeye gelen Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da değişime işaret ederek, vefa mesajı vermişti.
GENİŞ ÇAPLI REVİZYON
İl Başkanı Ethem Taş’ın ardından, Dış İşler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’un  da "Bu kongre yenilenmedir ve yenilenmeyle beraber teşkilatlarımız gelecek hedeflere ulaşmak için çalışır. Her bir kongre vefa için bir sınavdır. Görev alacaklar ve devam etmeyecekler var. Bu bir değişimdir, değişim kaçınılmazdır. Bu değişimi yaparken görevi bırakan arkadaşlara vefa göstermek bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullanması ve özellikle bölünmelerin önüne geçmek için “vefa” kelimesinin altını çizmesi AK Parti’nin Antalya ilçelerinde geniş çaplı revizyona gideceği şeklinde yorumlandı.
YEREL SEÇİMİN FATURASI MI?
AK Parti Antalya’da esen değişim rüzgarlarının sebebinin ise yerel seçim sonuçları olduğu konuşuluyor. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde 19 ilçeden 10’unda zaferle ayrılan ve bununla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanan AK Parti, 2019 yerel seçimlerinde ise 6 belediyeyi kazanabildi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ise kaybetti. Ancak Alanya, Kemer, Korkuteli ve Fenike’de ittifak nedeniyle aday çıkarılmamıştı. Gazipaşa ve Kumluca AK Parti’den CHP’ye geçerken, Demre ve Elmalı’da yine AK Parti’den İYİ Parti’ye geçti. Büyükşehir Belediyesi ile 5 belediyeyi elinden kaybeden AK Parti, hiçbir belediyeyi ise diğer partilerden almayı başaramamıştı. Geniş çaplı revizyonun sebebini olarak yerel seçimlerdeki hüsran olarak değerlendiren bazı partililer, kan değişikliğini yerel seçimlerin faturası olarak nitelendirdiler.
REVİZYON NERELERDE OLACAK?
Şimdi akıllardaki soru ise revizyonun hangi ilçelerde olacağı. Kulislerde konuşulanlara göre elden kaybedilen Gazipaşa, Kumluca, Elmalı ve Demre’de ilçe teşkilatlarında değişime kesin gözüyle bakılıyor.  Bununla birlikte CHP’den kazanılamayan Antalya için büyük önem taşıyan Muratpaşa, Manavgat ve Döşemealtı’nda da revizyon konuşuluyor.
ALANYA’NIN DURUMU BELİRSİZ
AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nda ise durum belirsiz. Cumhur İttifakı’nın Alanya’da seçimden zaferle ayrılması ile birlikte Alanya’da büyükşehir belediyesi seçimlerinde de AK Parti’nin önde olması Alanya’yı kısmen de olsa revizyon dışı bırakabilir. Ancak, parti içersinde daha agresif siyaset yapılması gerekliliği ve AK Parti’nin eski gücüne kavuşması için kan değişikliği gerektiği de konuşulanlar arasında. 
ERKEN SEÇİM SİNYALİ Mİ?
AK Parti’nin ilçelerde kongreleri erken yapması ve il başkanlığı kongresi için 2020’nin kasım ayının öngörülmesi akıllara başka bir soruyu daha getirdi. Kulislerde 2020’de erken seçim olacak dedikoduları konuşulurken, bu iddialara şimdi de “AK Parti, erken seçim olma ihtimaline karşılık il kongresini 1 yıl sonraya planlıyor.” İddiaları ortaya atıldı. Kaynak: Yerel seçim faturası mı? (Gerçek Alanya)

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.