banner113

YSK duyurdu.. Alanya'da seçimler tekrarlanacak!

banner106

YSK, Alanya'da seçimlerin tekrarlanacağını duyurdu...

YSK duyurdu.. Alanya'da seçimler tekrarlanacak!
01 Nisan 2019 Pazartesi 10:12

banner108
banner238
 

1 Nisan! :)

Şaka Gününüz kutlu olsun!

Manşet Alanya ailesi olarak seçim sonrasına denk gelen bu günde mizah anlayışınıza sığınarak siz değerli takipçilerimize bu şekilde bir şaka yaptık.

Adem Murat Yücel'e yeniden hayırlı olsun...

1 Nisan'da neden şaka yapılır?

Hemen hepimizin hayatında en az bir kere yaptığı ya da en az bir kere maruz kaldığı, Nisan şakaları akıllarımızda yer etmiştir. Genellikle yapılan kişiye olmayan bir şeyi inandırmak amacı ile yapılan bu sert şakalar nereden çıkmıştır? Neden bu adı almıştır? hep merak edilir. Nisan 1 Şakalarının ortaya çıkış tarihçesi ile ilgili farklı kültür yapılarında pek çok rivayet vardır.

Nisan 1 şakalarının ortaya çıkış tarihi ile ilgili rivayetlerden birisi Fransızlara dayanmaktadır. Bu rivayet göre, Roma İmparatoru Sezer M.Ö. 46 yılında takvimin başlangıç ayı olarak Ocak ayının olduğunu ilan etmiştir. Buna rağmen 16. Yüzyıl ortalarına kadar Avrupa’da takvim başlangıcı yani yeni yıl olarak bahar aylarının başlangıç tarihi olarak da kabul edilen Mart ayının 25 kullanılmaya devam edilmiştir.

1 NİSAN'IN KÖKENİ

Sezar’dan 1610 yıl sonra, 1564’de Fransa Kralı IX. Charles’ın, takvimi değiştirerek yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe alması ve o zamanın iletişim koşullarından dolayı bazı insanların bu gelişmeden haberi olmaması nedeni ve bu kararı protesto etmek amacı ile eski adetlerini sürdürmelerine neden olmuştur. Kralın kararını protesto eden halk, 1 Nisan’da partiler düzenlemeye, birbirlerine hediyeler vermeye devam etmişlerdir. Yeni takvimden haberdar olup onu kabul edip uygulayan diğerleri ise bunları ‘1 Nisan aptalları’ olarak nitelendirip bu güne ‘Bütün Aptalların Günü’ adını vermişlerdir. Bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler vermişler, yapılmayacak partilere davet etmişler, gerçek olması mümkün olmayan haberler üreterek yaymışlardır. Yıllar sonra takvimin ayları yerine oturup Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kendi kültürlerinin bir parçası olarak görmeye başlamışlardır. Zaman içinde bu geleneği gittikçe süsleyerek, zenginleştirerek ve yaygınlaştırarak devam ettirdiler. Fransız kökenli bu geleneğin İngiltere’ye ulaşması yaklaşık iki yüzyıl sürmüştür. Oradan da Amerika’ya ve bütün dünyaya yayılmıştır.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.