banner113

Yücel: Sosyal belediyeciliğin engüzel örneği!

banner106

Yücel: Sosyal belediyeciliğin engüzel örneği!
10 Şubat 2019 Pazar 19:03

banner108
banner238
Alanya belediye başkanı Adem  Murat Yücel konuşmasında şunlarısöyledi.
Halkımıza cenaze hizmetleri konusunda daha verimli ve konforlu hizmet verebilmek amacıyla inşa ettiğimiz Cenaze Hizmetleri Binamızı, bugün Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel’in katılımlarıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz.

Cenaze ve defin işlemleri ile ilgili tüm hizmetlerimizi tek çatı altında topladığımız Cenaze Hizmetleri Binamız, 4 üniteli morgu, otopsi ve savcı odası, cenaze yıkama odaları, bekleme salonları, mescit, üstü kapalı yarı açık cenaze namazı kılma alanı ve depolama alanlarıyla vatandaşlarımıza tüm ihtiyaçlarına daha kolay,  daha huzurlu ve daha ferah bir ortamda ulaşabilme imkanı sunuyor.  Yaklaşık 1.5 Milyonluk (1 MİLYON 256 BİN TL)  yatırımla inşa ettiğimiz Cenaze Hizmetleri Binamız, Alanyaya kazandırdığımız bir çok sosyal belediyecilik hizmetlerimizin en güzel örneklerinden biridir.

Biz, sadece iyi günde değil, vatandaşlarımızın en zor günlerinde de yanlarındayız. 
“Önce İnsan” anlayışıyla, partimizin sosyal ve üretken belediyecilik misyonuyla hayata geçirdiğimiz Cenaze Hizmetleri Binamızın Alanyamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Biz, Alanya’da sosyal belediyeciliğin en güzel, en başarılı örneklerini uyguladık. Evde bakım, sağlık taraması, diyetisyen hizmetimiz, engelli merkezimiz, engelsiz yaşam atölyemiz, engelli servisimiz, destek kart, hoş geldin bebek projemiz, ambulans ve nakil hizmetlerimiz gibi birçok sosyal projeyi hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde yanında olmaya gayret ettik. 

5 yılda 18 Milyon TL’lik sosyal hizmet yatırımı gerçekleştirdik.  Gelecek 5 yılda da vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak, onların dertlerine derman olmak, daha çok insana ulaşmak, hem de ulaşılabilir olmak en önemli, en büyük projemiz olacaktır. 

Biz gönül insanıyız; Gönüllere girebiliyorsak, “Allah sizden razı olsun” dedirtebiliyorsak, insanlarımızın hayır dualarında yer alabiliyorsak kendimizi başarılı sayarız. Bizim hizmet anlayışımız budur.



Biz, her zaman sosyal hizmetler, sağlık, eğitim ve istihdam önceliğimiz olacak demiştik. 2015 yılında Mahmutlar Ek Hizmet Binamızın birinci katını, Alanya Devlet Hastanesi Semt Polikliniği olarak kullanılması 
için 10 yıllığına ücretsiz olarak tahsis ettik. Yine, bugün açılışını yaptığımız Hasta ve Hasta Yakınları
Sosyal Tesisi'nin yerini de Büyükşehşir Belediyemize karşılıksız olarak verdik. Tosmur Mahallemize, Cumhuriyet Mahallemize ve Çayarası'na sağlık ocakları yaparak 
halkımızın hizmetine sunduk. Şimdi de Küçükhasbahçe Mahallemizde yeni bir sağlık ocağının inşaatına başladık.
Halkımızın sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak için sağlık alanındaki yatırım ve hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz.

Yerel yönetimler olarak eğitim konusunda üzerimize düşen sorumluluklar olduğunun bilinciyle Alanyamızda eğitim kalitemizin yükseltilmesiyle ilgili önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.
Alanya’daki 5 yıllık hizmet süremizde doğu ve batı mahallelerimizde 2 liseyi belediyemiz ve hayırseverlerin destekleri ile eğitim-öğretime kazandırdık. Ayrıca kırsaldaki kız çocuklarımız okuyabilsin diye Oba Kız öğrenci yurdunu 2 yıl önce hizmete açtık. Şu an 105 tane kız çocuğumuz bu yurtta barınarak eğitim-öğretimine devam edebiliyor. 5 yılda üniversiteyi kazanan 6 bin öğrencimize 2 milyon 797 bin TL’lik burs sağladık. Eğitimin tüm kademesindeki kurumların ihtiyaçlarını karşılamayı her zaman bir görev bildik. Bunların yanında merkez ve mahallelerde yaşayan gençlerimizin spor, sanat ve kültürle uğraşması için yeni sosyal alanlar, spor tesisleri ve kültür merkezleri yaparak, onların hizmetine sunduk ve sunmaya devam edeceğiz.  



5 yılda Alanya’ya çok büyük hizmetler kazandırdık, yapılamaz denilenleri yaptık; inşallah bundan sonra da eğitimden sağlığa, sosyal projelerden halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal alanlara kadar Alanya’yı hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz. 
Çalışmakla, hizmetle, gayretle, vatandaşlarımızla iç içe geçen 5 yılı geride bırakırken geleceğe ümitle bakıyoruz. 

İnşallah bizleri Cumhur İttifakı Adayı olmaya layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi mahcup etmeyeceğiz. Güçlü bir Türkiye, Güçlü bir Antalya, Güçlü bir Alanya için Sayın Bakanımızla,  Sayın Menderes Türel Başkanımla, teşkilatlarımızla işbirliği, uyum ve beraberlik içinde çalışacağız. 
Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte kazanacağız.
Sayın Bakanım Mevlüt Çavuşoğlu’nun destekleri ile Alanya bir çok ilden daha büyük hizmet ve yatırımlara kavuştu. Sayın Bakanıma sizlerin huzurunda Alanya halkı adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah Alanya, gelecek dönemde de Cumhur İttifakı’nın ve Bakanımızın farkını fazlasıyla hissetmeye devam edecektir.  İnşallah bu kutlu birliktelik hizmetlerimize de yansıyacak, kazanan Alanya olacaktır. 
Milliyetçi Hareket Partisi'nin "üretken belediyecilik" misyonu ile AK Parti'nin "gönül belediyeciliği" anlayışını birleştirerek Alanya'yı şaha kaldıracağız.
Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; birbirimize olan desteğimiz pazara kadar değil mezara kadar sürecek. İnanıyorum ki; Antalya’da Menderes Başkanıma en büyük destek yine Alanya’dan gelecektir. 

Sözlerime son verirken 5 yıllık görev sürecimizde bizlere her zaman güvenen, destekleyen, gösterdikleri sevgiyle bizim çalışma şevkimizi arttıran değerli Alanya halkımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İnşallah halkımızın teveccühleri ile yeni dönemde de Alanya’ya hizmet aşkımızla çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

Aramızda bulunan değerli Bakanlarımıza,  Sayın Büyükşehir Belediye Başkanıma ve siz değerli vatandaşlarımıza açılışımızı teşriflerinizle onurlandırdığınız için teşekkür ediyor; en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.