banner113

Yücel ve Tur operatörü arasındaki diyalog: "Sen 500 bin turisti getir, şehrin altın anahtarını vereceğim"

banner106

Alanya Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı’nı 4 ana gündem maddesi ile yaptı. Alanya Belediye Meclis Salonu’nda saat 14:00’da başlayan toplantıda,

Yücel ve Tur operatörü arasındaki diyalog: "Sen 500 bin turisti getir, şehrin altın anahtarını vereceğim"
05 Şubat 2020 Çarşamba 08:51

banner108
banner238


YÜCEL; “MAHMUZ PROJESİNİ AKM’DE ANLATACAĞIZ”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, mahmuz konusu hakkında 11 Şubat Salı günü saat 16.00’da Alanya Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yapılacağını duyurdu. Yücel, “Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gelecek hafta Salı günü Alanya Kültür Merkezi’nde saat 16.00’da meclis üyelerimiz, konu ile ilgili çalışmasını yapan müdürlüklerimiz, STK’larımız, siyasi parti temsilcilerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarını davet ederek mahmuz konusu detaylı bir şekilde tüm kamuoyu ile paylaşılacak” dedi. 
"500 BİN TURİST GETİRİRSE ŞEHRİN ANAHTARINI VERECEĞİM"
Belediye Başkanı Yücel, mecliste İstanbul’da gerçekleştirilen 24. EMITT Fuarı'na yönelik izlenimlerini aktardı. EMİTT’in dünyada adı geçen 4 fuardan birisi olduğunu ve 60 bin iştirakçinin fuara katıldığını aktaran Yücel, “En fazla Türkiye stantları ziyaret ediliyor. Geçen yıl 15 milyon turist Antalya’ya geldi. Bu turistlerin 3,5 milyonu da Alanya’yı ziyaret etti. Orada gördüğümüz manzara muhteşemdi. Görüştüğümüz tur operatörlerinin ve turizmcilerin 2020'den beklentisi yüksek. Bir tur operatörümüz ‘Ben bu yıl Alanya’da 500 bin rakamını yakalamayı hedefliyorum’ dedi. Ben de o operatörüne 500 bin turist getirmesi durumunda şehrin altın anahtarını vereceğimi taahhüt ettim. Aldığım izlenimler de 2020'nin olumlu geçeceği yönünde” diye konuştu.
SGK’YA DEVİR MECLİSTEN GEÇTİ
Konuşmaların ardından meclis gündemi görüşüldü. Öncelikli olarak Meclisin ilk maddesinde yer alan Alanya  Belediyesi’nin,  Alanya Belediyesi Personel Ltd. Şti.’ye olan Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SGK) olan borç karşılığı Mahmutlar Mahallesi 890 ada 1 parselde yer alan 11.006.83 metrekarelik arazinin SGK’ya devri ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Raporda olumlu görüş bildiren komisyonun kararı AK Parti ve MHP’Nin kabul, İYİ Parti ve CHP’nin ret oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. 

AD VERME KOMİSYONU’NDAN RET YAĞMURU
Mecliste göze çarpan ilginç detayların biri de Cadde ve Sokaklara Ad Verme Komisyonu’nun raporları oldu. Komisyon’a verilen bütün isim taleplerini ret eden komisyon üyeleri, sokaklara numara vermeyi tercih etti. 65, 338,339,340 ve 341 sokak isimleri belirlenen bölgelere verildi. Komisyonun raporu da yine oy birliği ile kabul edildi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.