banner113

Alanyaspor Avrupa'nın zirvesinde!

banner106

Lig lideri turuncu yeşilliler, istatistiklerde sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en iyileri arasında.

Alanyaspor Avrupa'nın zirvesinde!
01 Aralık 2020 Salı 14:39

banner108
banner238
Lig lideri turuncu yeşilliler, istatistiklerde sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en iyileri arasında. 9 maçta sadece 3 gol yiyen Alanyaspor, bu kategoride Avrupa’nın 6 büyük liginde Atletico Madrid’in (2) ardından ikinci.

Lig’de Göztepe maçı eksiği olmasına rağmen liderliğini sürdüren Alanyaspor istatistiklerde de sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da zirvesinde bulunuyor.

Kulüp tarihinde ilk sırada tamamladığı hafta sayısını 14’e çıkaran turuncu yeşilliler Süper Lig’de “Tek namağlup takım” ve “En az gol yiyen takım” (3) unvanlarını 11. haftaya taşımayı da başardı.

Çağdaş Atan idaresindeki ve maç eksiğine rağmen ligde 19 kez ağları havalandıran Alanyaspor, 10 maça çıkan Fenerbahçe’nin (20) ardından ligin en skorer ikinci takımı.
Ayrıca rakiplere sadece 3 gol izni veren Alanyaspor bu alanda ülkemizi de zirveye çıkarken Avrupa’nın 6 büyük liginde, İspanyol temsilcisi Atletico Madrid’in ardından en az gol yiyen 2. takım komunda. Madrid ekibi 9 maçta sadece 2 kez topu ağlarında gördü.

1- Ligin tek namağlup takımı...

3- Ligin en az gol yiyen takımı...

19- Avrupa’nın en az gol yiyen 2. takımı...

2- Ligin en çok gol atan 2. takımı...


10- Alanyaspor, 12. haftada Beşiktaş’ı konuk edeceği maçta kaybetmezse, iç sahadaki yenilmezlik serisini 10 maça çıkaracak ve kulüp tarihinin bu alandaki yeni rekoruna ulaşılacak.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.