banner113

Alanyaspor bu dönem sadece 1 milyon EURO harcadı!

banner106

Dört sene önce geldiği Süper Lig’de sürekli üzerine koyan turuncu-yeşilliler, son olarak Erol Bulut ile ilk 5’e girdi, Avrupa’da kendini gösterdi. Ligin en çok gol atıp, en az yiyen takımı olan Güney ekibi, bu sezon sadece Davidson’ın bonservisi için para harcadı, Vitoria Guimares’e 1 milyon euro ödedi

Alanyaspor bu dönem sadece 1 milyon EURO harcadı!
22 Ekim 2020 Perşembe 09:45

banner108
banner238
ÖRNEK OLUYOR
Süper Lig’de 2020-21 sezonunda 5 haftada 13 puanla lider olan Alanyaspor, son yıllardaki başarısıyla herkese örnek oluyor. 2016-17 sezonundan beri Süper Lig’de olan Akdeniz ekibi, bilhassa son 3 yılda doğru yapılanmayla sürekli çıkışa geçti. Turuncu-yeşilliler, son Galatasaray galibiyetiyle çıkışının tesadüf olmadığını da gösterdi. 2018-19 sezonunun ikinci yarısında Sergen Yalçın’la lige renk katarak, 9. sırayı alıp tarihinin en iyi sonucunu elde eden Alanyaspor, geçen sezon çıtayı yükseltti.

TARİHİNDE İLKLER
Erol Bulut’la ilk 5’e giren ve Türkiye Kupası’nda final oynayan Alanyaspor tarihindeki ilkleri yaşadı. Avrupa Ligi’ne de ilk kez katılan turuncu-yeşilli kulüp, bu sezona da 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlikle girip tarihinin en iyi başlangıcını yaptı. Ligde 13 puanla en fazla puan toplayan takım olan Çağdaş Atan’ın öğrencileri, 13 gol atıp, 2 gol yedi. Böylece turuncu-yeşilliler ligin en skorer ve en az gol yiyen takımı da oldu. Artı 11 averajla bu alanda da zirvede olan Çağdaş Atan ve ekibi, herkes tarafından ayakta alkışlandı. Kariyerinde ilk teknik adamlığını yapan Çağdaş Atan, daha önce Sergen Yalçın’ın yardımcısı olarak 2018-19 sezonunda Alanyaspor’da çalışmıştı.

1 MİLYON EURO HARCADI
Süper Lig lideri Alanyaspor, bu sezon transfer döneminde sadece 1 milyon euro harcadı. Son yıllarda scouting başarısıyla dikkat çeken kulüp, lige çok iyi bir giriş yapan Davidson’u Portekiz’in Vitoria Guimares ekibinden 1 milyon euroya transfer etti.


29 yaşındaki hücumcu, 6 resmi maçta 5 gol attı, 1 asist yaptı. Davidson flaş performansıyla son Galatasaray galibiyetinde de öne çıktı.
TRANSFER BAŞARISINA BORÇLU
Ekonomik olarak sıkıntısı bulunmayan Alanyaspor, bu durumunu transfer başarısına borçlu... Akdeniz temsilcisi, son 3 sezonda transfere toplamda 7 milyon euro harcadı. Turuncu-yeşililler, bonservis kazancı olarak da hanesine 14.5 milyon euro yazdırdı. Böylece toplamda 7.5 milyon euroluk bir artıya geçiş oldu.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.