banner113

Alanyaspor ile Süper Lig’de ilk sezon

banner106

Alanyaspor, Spor Toto Süper Lige yükseldiği ilk sezonu, etkili mali kontrol, doğru transfer politikaları, taktik ve saha içi performans istikrarı sayesinde kabus görmeden tamamladı. Üstelik bir de gol kralı çıkardı. Alanyalı bir futbolsever olan Burak Başkan, Alanyaspor ile Süper Lig’de ilk sezonu Futbolique için kaleme aldı.

Alanyaspor ile Süper Lig’de ilk sezon
12 Haziran 2017 Pazartesi 14:28

banner108
banner238
İlk Sezonda Onikincilik
Sezon başında herkesin ‘ligten düşecek takımlar’ listesinde ilk sıraya yazdığı takımdı Alanyaspor. Öyle ki, Alanyaspor’un kazandığı her puanın ardından rakip taraftarlar “Alanyaspor’a bile puan kaybediyorsunuz” tepkisi gösteriyordu kendi takımlarına. Alanyaspor hepisini utandırdı, Süper Lig’deki ilk sezonunu on ikinci sırada tamamladı. Üstelik Bursaspor gibi bir şampiyonu, Gaziantepspor gibi ligin tecrübelisini, Osmanlıspor gibi Avrupa Ligi grup aşamasını zirvede bitirmiş bir takımı geride bırakmayı başardı.
Anadolu takımlarının genelde geriye yaslanıp kontra atakla maç almaya çalıştığı bir ortamda, Alanyaspor hücum futbolundan hiçbir zaman taviz vermedi. Büyüklere karşı bile kendi oyununu oynamaya çalıştı. Kaliteli hücum oyuncuları sayesinde ligin en çok gol atan beşinci takımı olan Alanyaspor, savunma zaafları yüzünden aynı zamanda ligin en çok gol yiyen takımı olmaktan da kurtulamadı. Sonuç olarak yüksek tempoda ve bol gollü geçen maçlarıyla izleyenlere her zaman zevk verdi.
Başarının Mimarları
Başarıda hiç şüphesiz en büyük pay Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’na ait. Kulübü borç batağına saplandığı ve 3. Lig’e düşmek üzere olduğu o zor günlerden alıp Süper Lig’in seyir zevki en yüksek takımlarından biri haline getirmek herkesin başarabileceği bir şey değil. Beşiktaş için Süleyman Seba neyse, Galatasaray için Faruk Süren neyi ifade ediyorsa, Süper Lig rüyası gerçeğe dönüşen Alanyaspor için de Hasan Çavuşoğlu onu ifade etmektedir.
Takımın üç emektarı Haydar Yılmaz, Efecan Karaca ve Emre Akbaba ise Alanyaspor’un efsane futbolcuları arasında yerlerini çoktan aldılar. Haydar’ın Trabzonspor deplasmanındaki performansı uzun yıllar hatırlanacak. Efecan ise Safet Susic’in gelişiyle Süper Lig’de de vazgeçilmez olabileceğini kanıtladı. Diğer taraftan Emre ilk kez Milli Takım’a çağrılarak kariyerinde yeni bir sayfa açtı.
Safet Susic ve Elvir Baljic’in gelişi Alanyaspor’un ligde kalması adına tam bir kırılma noktasıydı. İkinci yarının hemen başında kendi sahamızdaki Çaykur Rizespor mağlubiyetinden ve arka arkaya teknik direktörsüz çıkılan maçlardan sonra takımın yeniden toparlanabileceğine olan inanç oldukça azalmıştı. Tam bu noktada takımdaki bütün havayı değiştiren kişi Safet hoca oldu.
Kulübün transfer komitesine de ayrı bir parantez açmak gerekiyor. “Junior Fernandes gibi bir yeteneği Alanyaspor bulup getiriyor da, büyük takımlar neden bulamıyor” cümlesini sayısız spor yorumcusundan işittik. Gerçekten de öyle özenle seçilmiş yetenekler kazandırıldı ki takıma… Fabrice N’skala, Lamine Gassama, Georgios Tzavellas, Junior Fernandes, Daniel Candeias, Isaac Sackey ve Vagner Love…
Alanyaspor Süper Lig’deki ilk sezonunda bir önemli başarıya daha imza attı, gol kralı çıkardı. Yıllarca büyüklerin transfer listelerinin en başında yer alan Vagner Love’ı Alanya’ya getirebilmek çok büyük bir işti. Kendisi için “artık yaşlandı” diyenlere inat, bir çok golcüyü geride bırakarak adını Türk futbol tarihine yazdırdı. Vagner Love sadece yetenekleriyle değil, karakteriyle de örnek bir sporcuydu. Saha içindeki liderliğiyle, maç öncesi soyunma odasında yaptığı motivasyon konuşmalarıyla Alanyaspor’a çok şeyler kattı.
Bizim Takım
Anadolu’nun çoğu yerinde olduğu gibi Alanya’da da Alanyaspor taraftarlarının büyük bölümü aynı zamanda bir İstanbul takımını desteklemektedir. Fakat Alanya gibi bir ilçenin takımını desteklemenin bambaşka bir anlamı var. Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş’ın galibiyetinde yaşanan sevinç ya da mağlubiyetinde yaşanan hüzün Türkiye’nin her şehrinde milyonlarca kişiyle paylaşılabiliyor. Fakat Alanyaspor’un sevincini de hüznünü de bir yürüyüş mesafesinde karşılaşabileceğimiz kişilerle paylaşıyoruz. Dolayısıyla İstanbul takımlarının asla veremeyeceği bir “bizim takım” hissi veriyor Alanyaspor.
İşte bu hissin değerini bilmek gerekiyor. Alanya’nın tanıtımına bu kadar büyük katkısı olan bu kulüp için tüm Alanyalıların elini taşın altına koyması gerekiyor. Unutmayalım, Alanyaspor kazandıkça Alanya da kazanacaktır. (Burak Başkan)
 

banner109

Etiketler; #Alanyaspor
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.