banner113

Alanyaspor: Piyasa değerinde onuncu, ligde lider!

banner106

Bu sezon Avrupa’nın önemli liglerinde 4 sürpriz takım zirvede yer alıyor. 

Alanyaspor: Piyasa değerinde onuncu, ligde lider!
04 Ekim 2019 Cuma 18:48

banner108
banner238

BAŞARI ARTIK PARAYLA ÖLÇÜLMÜYOR
Günümüz futbolunda başarı artık parayla ölçülmüyor. Kendi liglerinde oyuncu değerleri toplamı olarak son sıralarda yer alan takımlar, bazen milyar Euro’luk kulüplere rest çekebiliyor. Bu sezon Türkiye Süper Ligi, Portekiz Ligi, İspanya Ligi ve Fransa Ligi’nde üç ekip, oyuncularının piyasa değerleri toplamı çok düşük olmasına rağmen ilk haftalarda başarılı sonuçlar alarak zirveye yerleşti. Şu an Alanyaspor, Süper Lig’de, Famalicao da Portekiz Ligi’nde liderken; Granada, İspanya Ligi’nde, Angers de Fransa Ligi’nde ikinci durumda.
ALANYASPOR:PİYASA DEĞERİNDE ONUNCU, LİGDE LİDER
Bu sezon Türkiye Süper Ligi’nde Alanyaspor sürprizi yaşandı. İlk dört maçını kazanan Akdeniz ekibi, son iki maçında berabere kalarak puanını 14’e yükseltti ve en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 3 puan önünde liderliğini sürdürdü. Oyuncularının piyasa değeri açısından Süper Lig ekipleri içerisinde 10. sırada yer alan Alanyaspor, namağlup tek takım olarak yoluna devam ediyor. Erol Bulut yönetimindeki Akdeniz ekibinin Senegalli skorer oyuncusu Papiss Cisse de 6 golle krallık yarışında zirvede bulunuyor.
GRANADA:PİYASA DEĞERİNDE DİPTE, BAŞARIDA ZİRVEDE
Alanyaspor’un bir başka örneği, İspanya Ligi’nde. Aynı zamanda Endülüs döneminin önemli şehirlerinden biri olan Granada, daha önce hep asansör takım olarak yer aldığı La Liga’da şu an Real Madrid’in bir puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor. Atletico Madrid’i averajla, Barcelona’yı bir puan farkla geride bırakan Granada, 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve bir mağlubiyetle 14 puan topladı. Oyuncularının piyasa değeri olarak La Liga’da 20. sırada yer alan Endülüs temsilcisi, Espanyol ve Celta Vigo’yu deplasmanda, Barcelona ve Leganes’i kendi evinde yendi. Villarreal ve Valladolid ile deplasmanda berabere kalan Granada, tek yenilgisini kendi evinde Sevilla’dan aldı.
ARKA ARKAYA DÖRT SEZON
1975-76 sezonundan sonra ilk kez 2010-11 sezonunda La Liga’ya mücadele etmeye başlayan Granada, arka arkaya dört sezon son anda kümede kaldı. 2015-16 sezonunda ise son 8 maçı üst üste kaybeden Endülüs ekibi, ligi 20. sırada tamamlayarak küme düştü. Geçen sezon İspanya 2. Ligi’ni ikinci bitirerek üç yıl aradan sonra La Liga’ya yükselen Granada, Fenerbahçe’nin eski golcüsü Soldado’nun da yer aldığı kadrosuyla şu an ikinci sırada yer alıyor. Granada’yı geçen sezondan bu yana İspanyol Diego Martinez çalıştırıyor.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.