banner113

Fenerbahçe 2-1 A. Alanyaspor

banner106

Fenerbahçe 2-1 A. Alanyaspor
07 Ocak 2021 Perşembe 21:21

banner108
banner238

Süper Lig 2020-2021 Sezonu 17. hafta kapanış mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayan Fenerbahçe, 90 dakikanın sonunda 2-1'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Karşılaşmadan notlar


Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, son oynadıkları Kasımpaşa maçının kadrosuna göre ilk 11'inde tek değişikliğe gitti.

Genç teknik adam, geçen hafta etkili bir performansa imza atan Mert Hakan Yandaş'ın yerine koronavirüs testi negatife dönen Caner Erkin'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Erol Bulut, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada kalede yine Altay Bayındır'ı görevlendirirken, savunma dörtlüsünü Nazım Sangare, Marcel Tisserand, Sadık Çiftpınar ve Caner Erkin'den oluşturdu.

Orta sahada Luiz Gustavo ve Ozan Tufan'a şans veren Bulut, bu isimlerin önünde ise Enner Valencia, Dimitris Pelkas ve Sinan Gümüş'ü oynattı. Genç teknik adam forvette ise Kasımpaşa maçındaki gibi Mame Thiam'ı görevlendirdi.

Sarı-lacivertlilerde yedeklerde ise Harun Tekin, Mauricio Lemos, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Papiss Cisse, Mbwana Samatta, Ferdi Kadıoğlu, Ömer Faruk Beyaz, Uğur Kaan Yıldız ve Eyüp Akcan yer aldı.

Erol Bulut, eski takımına karşı

Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, eski takımına karşı maça çıktı.

Genç teknik adam, Yeni Malatyaspor ile başladığı kariyerinde Fenerbahçe'den önce Aytemiz Alanyaspor'u çalıştırmıştı.

Mert Hakan yedek başladı

Fenerbahçe'de son dönemde etkili bir performansa imza atan Mert Hakan Yandaş, Aytemiz Alanyaspor maçına yedek başladı.

Ligde son 5 maça ilk 11'de başlayan ve bu süreçte taraftarın beğenisini kazanan Mert Hakan, Aytemiz Alanyaspor maçında ise Erol Bulut tarafından kulübeye çekildi.

Sadık stopere geçti

Fenerbahçe'de geçen haftaki Kasımpaşa maçına sol bekte başlayan Sadık, Aytemiz Alanyaspor'a karşı kendi pozisyonuna geçti.

Kasımpaşa maçında Caner Erkin ve Filip Novak'ın yokluğunda sol bekte görevlendirilen ve etkili bir performansa imza atan Sadık, bu maçta ise stopere döndü.

Gökhan ve Sosa kadroda yer almadı

Fenerbahçe'de hafif sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ve Jose Sosa riske edilmedi.

Hafta içinde sakatlıkları bulunan ancak buna rağmen Kasımpaşa karşısında kadroda dahil edilen iki oyuncu, Aytemiz Alanyaspor maçında ise 21 kişilik kadroya dahil edilmedi.

Fenerbahçe'de 6 eksik

Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor karşısında 6 futbolcusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Tolga Ciğerci, Filip Novak, Gökhan Gönül, Kemal Ademi ve Jose Sosa'nın yanı sıra çalışmalarını bireysel sürdüren Diego Perotti, Aytemiz Alanyaspor'a karşı kadroda yer almadı.

Karşılaşmadan dakikalar

12. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Rakip yarı sahada kullanılan serbest vuruşun devamında sol kenarda topla buluşan Sinan Gümüş, rakibinden sıyrılarak içeri girdi. Oyuncunun sağ ayağıyla arka direğe vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.

23. dakikada Sinan Gümüş'ün soldan ortasına altıpas üzerinde yükselen Valencia'nın kafa vuruşunda top kaleci Marafona'da kaldı.

45. dakikada Bakasetas'ın ceza sahası dışından uzak direğe vuruşunda kaleci Altay meşin yuvarlağı kontrol etti.

45+1. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Ozan'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Thiam'ın yakın direğe plase vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

45+3. dakikada verkaçla ceza sahası içine giren Efecan Karaca'nın sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Altay Bayındır top kornere çeldi.

65. dakikada rakip savunmadan Georgios Tzavellas'ın tembel pasında araya girerek topu çalan Enner Valencia, karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Jose Marafona'nın müdahalesiyle yerde kalında maçın hakemi Halil Umut Meler tereddütsüz beyaz noktayı işaret etti. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Enner Valencia'nın vuruşunu Jose Marafona çeldi.

69. dakikada Ozan Tufan'ın ara pasıyla rakip ceza sahasına sokulan Dimitrios Pelkas, uzak köşeye yerden gönderdiği net gol vuruşuyla fileleri havalandırarak farkı ikiye çıkardı: 2-0.

79. dakikada kullanılan serbest vuruşta rakip ceza sahası içerisine gelen ortaya yükselen Khouma Babacar, Sadık Çiftpınar'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Halil Umut Meler bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Khouma Babacar hata yapmadı ve ağları havalandırarak farkı bire indirdi: 2-1.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetin ardından puanını 32'ye yükselten ev sahibi Fenerbahçe 2. sıraya yerleşirken, konuk ekip Aytemiz Alanyaspor ise 30 puanla kendisine 5. sırada yer buldu.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.