banner113

İşte Ankaragücü ile Alanyaspor istatistikleri!

banner106

Ankaragücü, 4 Temmuz Cumartesi günü hayati önem taşıyan maçta Eryaman Stadı’nda Alanyaspor’u ağırlayacak.

İşte Ankaragücü ile Alanyaspor istatistikleri!
29 Haziran 2020 Pazartesi 17:56

banner108
banner238

Başkent’in Sarı Lacivertli ekibi, Antalya ekibini yenip ligde kalma umudunu artırmaya çalışırken, 6 yıllık bir hesabı da kapatmanın arayışı içinde olacak.

Ankaragücü, 2013-2014 sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Alanyaspor ile aynı grupta yer almıştı.

O sezon ligde oynanan maçlarda Ankaragücü deplasmanda Alanyaspor’u 5-1 mağlup etmiş, 19 Mayıs’taki maçı ise Alanyaspor 3-2 kazanmıştı.

Sezonu Alanyaspor ikinci, Ankaragücü ise üçüncü sırada tamamlamış, iki takım da play-off’lara kalmıştı.

Ankaragücü Play-Off’taki ilk rakibi Bandırmaspor’u eledikten sonra yarı finalde Alanyaspor ile karşı karşıya gelmişti.

Alanyaspor, 19 Mayıs’ta 1-0 kazandığı maçın rövanşını da vermemiş, evindeki maçı da 3-2 kazanarak finale çıkmıştı. Finalde de Hatayspor’u penaltılarla 4-3 yenerek TFF 1. Lig’e yükselmişti.

Ankaragücü, kaybettiği tarihi önemdeki bu iki maçın ardından 3 sezon daha TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta kalarak “köy-kasaba gezmeye” devam etmişti.

Ankaragücü ile Alanyaspor bu maçların ardından ilk kez geçen sezon Süper Lig’in ikinci haftasında karşı karşıya gelmiş, İsmail Kartal yönetimindeki Başkent ekibi rakibini deplasmanda 2-0 yenerek 5 yıl öncenin hesabını kapatmıştı.

Ankaragücü ile Alanyaspor daha sonra 2 kez daha karşı karşıya geldi. Ankaragücü’nün kadro sıkıntısı çektiği dönemlerde oynanan bu maçları Alanyaspor geçen sezon 2-0 ve bu sezon da 5-0’lık sonuçlarla kazandı.

Ankaragücü, 4 Temmuz Cumartesi günü Alanyaspor ile üçüncü kez tarihi öneme sahip bir maça çıkacak. Sarı Lacivertliler, daha önce Ankara’da hiç yenemedikleri Alanyaspor’u yenerek hem ligde kalma adına dev bir adım atmayı, hem de bir ilki gerçekleştirmek isteyecek. (Viralspor.com)

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.