banner113

Kestelspor:2- Muğlaspor:2

banner106

Alanya Kestelspor, sezonun son maçında Milli Egemenlik Stadında konuk ettiği Muğlaspor ile 2-2 berabere kaldı. Kestelspor'a 2-0 geriye düştüğü maçta beraberliği getiren golleri Batuhan kurt attı.

Kestelspor:2- Muğlaspor:2
02 Mayıs 2021 Pazar 22:49

banner108
banner238

MUĞLASPOR HIZLI BAŞLADI
Mislicom 3. Lig'de 2020-2021 sezonu bugün ( 1 Mayıs) oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. 4. Grupta mücadele eden Alanya Kestelspor, ligin son maçını kendi sahasında küme düşmesi kesinleşmiş olan Muğlaspor'u konuk etti. Güneşli ve futbola uygun bir zeminde oynanan karşılaşmaya konuk ekip oldukça hızlı başladı. Muğlaspor, daha maçın başında net bir gol fırsatında direğe takıldı. Karşılaşmanın 4. dakikasında gelişen atakta İbrahim Can, Kestelspor savunma oyuncularını çalımladıktan sonra kaleci Hasan ile karşı karşıya kaldı. İbrahim'in yakın mesafeden sert şutunda top üst direkten oyun alanına döndü. Kestelspor ise ilk pozisyonu iki dakika sonra buldu. 6. dakikada son çizgiye inen Cevat'ın kale içerisinde çevirdiği topu, Batuhan yakın mesafeden dışarı attı. Maçın 10. dakikasında İbrahim Can'ın pasında Emre Okur, meşin yuvarlağı kaleci Hasan'ın solundan filelere gönderdi. Bu golden üç dakika sonra Muğlaspor'da İbrahim Can, köşe atışında savunmadan dönen topa çaprazdan sert vurdu ve fileleri havalandırdı. Peş peşe gelen gollerle iki farklı geriye düşen Kestelspor, 15. dakika farkı bire indirdi. Serbest vuruşta arka direğe gönderilen topa Batuhan iyi yükseldi ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Kestelspor, devre son dakikasında Cevat ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Bu oyuncunun sağ çaprazdan ön direğe orta şut karışımı vuruşunda kaleci Hasan Çelebi, topu çataldan çeldi. Mücadelede ilk devre 2-1 konuk ekibin üstünlüğü ile geçildi.


BATUHAN'IN GOLLERİ YETMEDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına Alanya Kestelspor, Alhan'ın yerine Ufuk Özcan'ı oyuna alarak başladı. Kestelspor'un üstünlüğünde oynanan ikinci yarıda konuk ekip, skoru korumaya yönelik oynadı ve kontra ataklarla pozisyon aradı. 54. dakikada OKan'ın kaleyi karşıdan gören noktadan şutunda top az farkla auta gitti. 64'te Veysel'in son çizgiye inip içeri çevirdiği topu Okan gelişine plase vurdu ancak top dışarı gitti. 66. dakikada Batuhan'ın pasında Talha çaprazdan sert vurdu top Muğlaspor kalecisi Hasan Çelebi'den sekti. Baskılı oynamasına rağmen Muğlaspor savunmasını bir türlü aşamayan Kestelspor, aradığı beraberlik golünü 74'te buldu. Ufuk'un pasında Batuhan Kurt, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Konuk ekibin ikinci devredeki tek etkili pozisyonu 83'te geldi. Taner'in ceza yayı üzerinden şutunda kaleci Hasan Sürmeli başarılı oldu. Maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2 beraberlikle sona erdi. Kestelspor bu beraberlikle 42 puana ulaştı ve ligi 8. basamkta tamamladı. Muğlaspor ise 24 puanla ligin son sırasında yer alarak ligden düştü.
 
ADIYAMAN ŞAMPİYON
3. Lig 4. Grup'ta son haftaya girerken şampiyonluk iddiası devam eden iki takım Bursa Yıldırımspor ve Adıyamanspor vardı. Son haftaya rakibin bir puan önünde (57 puan) giren Adıyamanspor, küme düşme tehlikesi bulunan Karbel Karaköprü Belediyespor'a konuk oldu. Adıyamanspor, eksik kadroyla gittiği Ufra deplasmanında  Karbel Karaköprü'ye 3-1 mağlup olmasına rağmen şampiyonluk ipini göğüsledi. Adıyaman'a şampiyonluğu getiren skor ise Bursa'da alındı. Kazanması durumunda şampiyon olacak olan Bursa Yıldırımspor da kendi evinde küme düşmeme iddiasını son dakikaya kadar kovalayan Kozanspor FK'ya 2-1 mağlup oldu. ŞAmpiyonluk iddiası bulunan iki takımda son haftayı yenilgiyle kapatırken şampiyon ise son haftaya bir puan farkla giren Dila Gıda Adıyaman 1954 Spor oldu. 

DÖRT TAKIM LİGDEN DÜŞTÜ
Gruptan dört takım Bölgesel Amatör Lige düştü. Bursa Yıldırımspor'u şampiyonluktan eden Kozanspor FK, kazanmasına rağmen rakiplerini de aldığı sonuçlarla en şansssız şekilde evarejla küme düşen takım olurken, Bayrampaşa'ya kaybeden Silivrispor oldu. Silivrispor ile birlikte küme düşen bir başka İstanbul ekibi evinde Bergama Belediyespor ile golsüz berabere kalarak puan kaybeden Sultanbeyli Belediyespor oldu. Ve haftalar önce küme düşmeyi garantileyen Muğlaspor küme düşen dört takımdan biriydi. Ercan Yıldırım-Alanya Postası

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.