banner113

Lider Alanya sahasında Feneri ağırlıyor!

banner106

Lider Alanya sahasında Feneri ağırlıyor!
15 Eylül 2019 Pazar 20:54

banner108
banner238

Bahçeşehir Okulları Stadı'nın ev sahipliği yapacağı haftanın kapanış mücadelesi, saat 20.00'de başlayacak. Müsabakayı hakem Halis Özkahya yönetecek.

Lige iyi bir başlangıç yapan ve 3 maçta 7 puan toplayan Fenerbahçe, karşılaşmadan galip ayrılarak rakibinden liderliği almayı hedefliyor.

Muhtemel 11'ler

Sarı lacivertli ekipte sakatlıkları devam eden Emre Belözoğlu, Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla ve Victor Moses, Alanyaspor karşısında forma giyemeyecek.

Alanyaspor: Marafona, Tzavellas, Caulker, Welinton, Juanfran, Ceyhun Gülselam, Siopis, Fernandes, Bakasetas, Efecan Karaca, Cisse

Fenerbahçe: Altay, Ozan Tufan, Jailson, Zanka, Dirar, Tolga Ciğerci, Gustavo, Deniz Türüç, Max Kruse, Rodrigues, Muriqi

Maç Öncesi OPTA İstatistikleri

Alanyaspor ve Fenerbahçe'nin Süper Lig'de oynadığı altı maçın dördünde gülen taraf Fenerbahçe oldu (1B 1M). Alanyaspor'un bu eşleşmedeki tek galibiyeti, iki takımın son karşılaşmasında geldi.

Süper Lig'de sezona ilk kez üç galibiyetle başlayan Alanyaspor, lig tarihindeki en uzun galibiyet serisini egale etmek için sahaya çıkıyor (Eylül 2018'de dört maç). Alanyaspor'un üç maçlık serisi, aynı zamanda ligde devam eden en uzun galibiyet serisi konumunda.

Alanyaspor, Süper Lig'de evinde oynadığı son 12 maçın sadece birinde mağlup oldu (7G 4B) ve bu maçların yarısında kalesini gole kapattı.

Süper Lig'deki son yedi maçının altısını kazanan Fenerbahçe (1B), aynı sayıda galibiyeti bundan önceki 29 lig maçında elde edebilmişti.

Öncesindeki 12 maçlık kazanamama serisinin ardından son üç deplasman maçını kazanan Fenerbahçe, ligde devam eden en uzun dış saha galibiyet serisinin sahibi. Sarı lacivertliler en son 2017/18 sezonunun son beş deplasman maçında bundan uzun galibiyet serisi elde etmişti.

Bu sezon ligde en fazla gol atan iki takım bu maçta karşılaşacak: Alanyaspor ve Fenerbahçe (8'er gol). İki takım aynı zamanda ligde rakiplerine en az şut imkanı veren takımlar sıralamasında Göztepe'nin (23) ardından ikinciliği paylaşıyor (26 şut).

Alanyaspor'un ligde attığı son 16 golün 10'u ve Fenerbahçe'nin ligde kalesinde gördüğü son altı golün tamamı maçların ilk yarılarında geldi.

Fenerbahçe bu sezon ligde topa en fazla sahip olan (%68,6), en fazla net gol pozisyonuna giren (17) ve isabetli şut çeken takım (21).

Bu sezon ligde en fazla isabetli şut çeken üç oyuncunun ikisi bu maçta karşılaşacak: Junior Fernandes & Vedat Muriqi (7'şer).

Süper Lig'de sezonun ilk üç haftasında en fazla isabetli pas atan oyunu Fenerbahçeli Jailson (254).

Alanyaspor'da ise Lokman Gör sakatlığı nedeniyle karşılaşmada yer alamayacak. Haydar Yılmaz ve Fabrice N'Sakala'nın durumları ise maç saatinde belli olacak.

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.