banner113

Şimşek’e dişli rakip

banner106

Süper Lig’de geçen hafta Ankara’da aldığı Gençlerbirliği galibiyetiyle moral bulan Alanyaspor, haftanın açılışında şampiyonluk adaylarından Başakşehir’i ağırlıyor

Şimşek’e dişli rakip
09 Mart 2018 Cuma 09:09

banner108
banner238
Süper Lig'de düşme hattının bir basamak üzerinde yar alan Aytemiz Alanyaspor, şampiyonluk için iddiasını sürdüren Medipol Başakşehir'i konuk ediyor. Geçtiğimiz hafta Ankara'da aldığı Gençlerbirliği galibiyetiyle uzun bir aradan sonra 3 puanı bir arada gören turuncu yeşilli ekip, bunun moraliyle Başakşehir karşısına çıkacak. Antalya temsilcisinde sakatlığı bulunan Berkan dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

BAŞAKŞEHİR TEMKİNLİ
Son 3 maçında 2 galibiyet alan 50 puanlı Medipol Başakşehir ise, haftaya lider Galatasaray'ın averajla gerisinde ikinci sırada girdi. Eksik oyuncusu bulunmayan İstanbul ekibinde 3 futbolcu sarı kart cezası sınırında. Emre Belözoğlu, Gael Clichy ve Junior Caiçara sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu üç oyuncu, bugünkü mücadelede sarı kart görürse, 26. haftadaki Beşiktaş karşılaşmasında oynayamayacak.

CÜNEYT ÇAKIR İLE İLK KEZ
BUGÜNKÜ maçın hakemi Cüneyt Çakır, kariyerinde ilk kez bir Alanyaspor karşılaşması yönetecek. Daha önce Alanyaspor'un ne iç sahada ne de deplasmanda maçını yöneten Çakır, 25'inci kez bir Başakşehir maçında düdük çalacak. Başakşehir, Çakır'ın yönettiği 24 maçın 12'sini kazanmış, 6'sından beraberlikle ayrılmıştı.

BAKKAL 5-4 ÖNDE
ALANYASPOR-Başakşehir karşılaşması, Mesut Bakkal ile Abdullah Avcı'yı 14'üncü kez karşı karşıya getirecek. İki teknik adamın bundan önceki buluşmalarından 5'inde Bakkal gülerken 4'ünden Avcı galip ayrıldı. 4 maçta da iki teknik direktör yenişemedi.

YÜZÜMÜZ HİÇ GÜLMEDİ
A.ALANYASPOR ile M.Başakşehir, bugün tarihlerinde 4'üncü kez karşı karşıya gelecek. iki takımın bundan önceki 3 maçını da Başakşehir kazanmıştı. Geçen sezon İstanbul'da oynanan maçı 2-1, Alanya'da oynanan maçı ise 5-0 kazanan Başakşehir, bu sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı da 2-1 galip tamamlamıştı.

FAUL ORANI DÜŞÜK
ALANYASPOR ile Başakşehir, ligin en az faul yapan iki takımı olarak dikkat çekiyor. Ligin ilk 24 haftasında Başakşehir 295 faulle bu alanda ilk sırada yer alırken, Aytemiz Alanyaspor ise 310 faulle ikinci sırada yer aldı. Alanyaspor ayrıca ligin en fazla penaltı golü yiyen takımı konumunda.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.