banner113

ALAADDİN KEYKUBAT SİBER AKADEMİ VAKFINCA, "DİGİTAL ÇAĞDA SİBER VATAN" KONULU KONFERANS

banner106

Vakıf binasında gerçekleşen konferansa AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk ile Güvenlik ve Strateji Uzmanı Hüseyin Beyazıt konuşması olarak katıldı. 

ALAADDİN KEYKUBAT SİBER AKADEMİ VAKFINCA, "DİGİTAL ÇAĞDA SİBER VATAN" KONULU KONFERANS
15 Haziran 2022 Çarşamba 12:37

banner108
banner238


başlıklı konuşmasında Türkiye'ye son zamanlarda ekonomik dalgalanmalar, Yunanistan, Doğu Akdeniz ve daha bir çok faktörlerle gelen saldırıların sebebinin savunma sanayi üzerinde Türkiye'nin kendisini güncellemesi ve akıl devriminin gerçekleşme yolunda çok önemli mesafelerin alınmış olması olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin kara ve deniz alanlarını tankla, topla ve gemiyle korumanın yeterli olmadığını anlatan Külünk, "Savaş yukarıdan, siber alanda başlıyor. Eğer dijital vatanda siber alanda bağımsız değilseniz, siber anayasanız yoksa, dijital anayasanız yoksa, şifrelerini ellerinde bulunduran güçler, bu sınırsızlık sürecinde bütün değerleri yok etmek üzere hareket halindeler. İnsanı doğayı yok etmek üzere hareket halindeler. Bugün savaşlar büyük değişime girdi.Dijital bir savaş aracı haline getirildi.” 

Külünk, Türkiye'nin en kısa zamanda dijital anayasaya sahip olması gerektiğimi ifade ederek, şöyle konuştu: "Nasıl sınırlarımız yol geçen hanı değilse dijitalde de sınırlarımız yol geçen hanı hale gelmemelidir. Mümkün mü, mümkündür. Siber ve dijital üzerinden sosyal medyada ABD'ye, Almanya'ya yönelik aleyhte olumsuz bilgi paylaşırsanız bakın bakalım sistem sizi nasıl denetleniyor. ve engelliyor.
Türkiye ivedilikle dijital anayasasını, siber anayasasını başarmalıdır . Artık vatan kavramını kara sınırlarımız üzerinden değil tek başına mavi vatan üzerinden değil artık Anavatan kavramı Kara sınırlarımız İle birlikte Mavi Vatan Uydu Vatan Siber Vatan Dijital Vatan “ kavramları İle birlikte düşünmek esastır 
Denizde, dijitalde, uyduda siberde olmazsak karada da olamayız. Size bir şey söyleyeyim uyduda da varız ve kendi rampamız geliyor. Kendi fırlatma rampamız geliyor. Bunu gördükleri için Türkiye'yi ne pahasına olursa olsun tökezletme peşindeler. Bunun arkasından bizi tutamayacaklarını biliyorlar. Büyük Selçuklu döneminin başlayacağını adları gibi biliyorlar. Onun için dijital, mavi, vatan, siber vatan artık uyduya doğru çıkan komplike bir anavatan kavramını konuşmalıyız. Vatandaşımızı koruyup kollamak bu topraklarda bir ve beraber olmayı başarmak zorundayız." 

Hüseyin Beyazıt ise teknoloji ve dijital medya ile insanların maymun haline getirildiğini söyledi. Bugün bir kum tanesiyle Çin oluşturulmak istendiğini dile getiren Beyazıt, "Subnimal mesajlar ile insanlar yavaş yavaş istenilen noktalara götürülüyor. Bu mesaj her alanda veriliyor. İnternetten, filmlerle, medya araçlarıyla bunlar yapılıyor. Bugün insanlar anti kahramanları seviyor. Batman filmindeki joker gibi mesela... Cinsel sapkınların bugün ortada yapılmasının nedeni için de en az 50 eylemsel hareketten bahsedebilirim. Bunu da sosyal medya ile desteklerseniz. Normalleştirmeye zemin hazırlamış oluyorsunuz" diye konuştu.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.