banner113

ALANYA'DA ALIŞVERİŞ SİTESİNDEN DOLANDIRICILIĞINA 3 YIL HAPİS

banner106

Alanya'da bir alışveriş sitesinden bilgisayar almak isteyen kişiyi dolandıran tutuklu sanığa 3 yıl hapis ve bin 300 TL adli para cezası verildi.

ALANYA'DA ALIŞVERİŞ SİTESİNDEN DOLANDIRICILIĞINA 3 YIL HAPİS
26 Ekim 2022 Çarşamba 14:16

banner108
banner238

Edinilen bilgiye göre, 18 Eylül 2015 tarihinde İsa Y. bir alışveriş sitesinden bilgisayar almak için cep telefonuyla Yener A’yı arayarak 650 TL’ye anlaştı. İsa Y. Yener A’nın vermiş olduğu IBAN numarasına parayı göndermesinin ardından ilanın kaldırıldığını gördü. Bunun üzerine İsa Y. tekrar aradığı Yener A’ya ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. İsa Y. Alanya Cumhuriyet Savcılığı’na giderek şikayetçi oldu. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta görülen karar duruşmasına sanık Rıdvan Y. ‘dolandırıcılık’ suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS'le katılırken, tutuksuz yargılanan sanık Yener A. mahkemede hazır bulundu.
“İFTİRA” DESE DE GERÇEK BAŞKA ÇIKTI
Mahkemede konuşan Rıdvan Y. İsa Y’yi tanımadığını ancak Yener A'nın mahalle arkadaşı olduğunu söyleyerek aleyhine olan suçlamaları kabul etmedi. Rıdvan Y. Yener A’nın kendisine iftira attığını öne sürse de Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karar dosyasında benzer nitelikli bir olayla ilgili birlikte yargılandıkları belirlendi. Mahkeme
Rıdvan Y'nin benzer suçlardan birçok soruşturma kaydının bulunduğunu ve aynı suçtan halen hükümlü olduğunu gözeterek ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi.
MÜTALAAYI KABUL ETMEDİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuşan Rıdvan Y. “Mütalaayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim” dedi.
“BERAAT KARARI ALMIŞTIM” DEDİ
Yener A. ise, “Mütalaayı kabul etmiyorum. Sizin mahkemenizde geçtiğimiz günlerde benzer konuda yapılan davada beraat kararı almıştım. Savcı da beraat talep etmişti. Bu hususu da hatırlatırım” diye konuştu.
“BAŞKA DAVA BAZ ALINMAMALI”
Başka davalar baz alınarak mütalaa hazırlanmaması ve karar verilmemesi gerektiğini söyleyen Rıdvan Y. “Her dosya kendi içinde değerlendirilmeli. Şayet böyle yapılacak ise beraat kararı aldığım birçok dosya var. Takdir mahkemenizindir” dedi. Son sözü sorulan Yener A. da “Takdir mahkemenindir” ifadelerini kullandı.
1 TUTUKLAMA, 1 BERAAT KARARI VERİLDİ
Mahkeme Rıdvan Y'nin ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 3 yıl hapis ve bin 300 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Rıdvan Y’ye verilen cezanın ertelenmesine, tedbire çevrilmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Yener A’nın ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan cezalandırılması talep edilmiş ise de suçu sabit görülmediğinden beratine karar verildi. Mehmet AL-Gerçek Alanya Gazetesi
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.