banner113

ALKÜ farkındalık için elele verdi

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) özel gereksinimli olan ve olmayan öğrenciler, gönüllü üniversite öğrencileriyle birlikte elele vererek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için “Farkındalık Çemberine” girdi.

ALKÜ farkındalık için elele verdi
10 Aralık 2021 Cuma 14:49

banner108
banner238

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamında "Ele Ele Verelim Farkındalık Çemberine Girelim" konulu etkinlik düzenlendi. Akranların özel gereksinimli öğrencilere karşı olumlu tutum geliştirmesi ve okul ortamında sosyal kabulün arttırılması amacıyla,  ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve Hayallere Hayat Verenler öğrenci topluluğu işbirliğinde düzenlenen etkinlikte özel gereksinimli olan ve olmayan öğrenciler kapsayıcı fiziksel aktivite etkinliklerine katıldı.

ALKÜ Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı, Alanya Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Eşref Sarı, akademisyenler, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenler ile Alanya Yedi Bilim Koleji ve Alanya Özel Eğitim Meslek Okulundan 50 öğrencinin yanı sıra ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesinden 50 gönüllü öğrenci olmak üzere yaklaşık 130 gönüllü katıldı. Öğretim üyelerinin, özel gereksinimli olan ve olmayan öğrenciler ile gönüllü üniversite öğrencilerinin kapsayıcı ortamda fiziksel aktivite yaptıkları ve doyasıya dans edip eğlendikleri etkinlik sonunda katılımcılara katılım belgesi ve madalya takdim edildi.
“KAPSAYICILIK KONUSU DİKKAT ÇEKİCİ HALE GELMİŞTİR”
ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş özel gereksinimli bireylerin haklarına ilişkin Birleşmiş Milletler Sözleşmesi ve Dünya Engellilik Raporu’nun yayımlanması ile “Özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşama katılımında, “kapsayıcılık” konusunun dikkat çekici hale geldiğini ve düzenlenen bu etkinlikte özel gereksinimli olan ve olmayan öğrencilerin kapsayıcı fiziksel aktiviteye oldukça geniş bir katılımın sağlandığını dile getirdi.  Dekan Güngörmüş, dışlayan değil içeren bir dünyada, herkes için eşit ortamların sağlanacağı daha nice 3 Aralıklar yaşanması temennisinde bulundu.
“HER YIL FARKINDALIK ÇEMBERİNE KATILIM GİDEREK ÇOĞALACAK”
Etkinliğin yürütücüsü, ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sibel Nalbant ise bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri “Ele Ele Verelim Farkındalık Çemberine Girelim” konulu etkinliği her yıl geleneksel olarak düzenleyerek farkındalık çemberine katılım sayısını arttırmayı hedeflediklerini bildirdi.  Doç. Dr. Nalbant, okul ortamındaki sosyal kabulün geliştirilmesinde, olumlu akran tutumunun anlamlı düzeyde etkisi olduğunu ve okullarda farklılıklarla birlikte yaşama kültürünün yaygınlaşması için kapsayıcı fiziksel aktivite etkinliklerine düzenli olarak yer verilmesi gerektiğini vurguladı. 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.