banner113

ADD'den öğretmenler günü kutlaması!

banner106

ADD Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı

ADD'den öğretmenler günü kutlaması!
23 Kasım 2020 Pazartesi 14:13

banner108
banner238

Şube Başkanı Sirkeli "Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” ünvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren ÖĞRETMENLER GÜNÜ olarak kutlanmaktadır. Aynı zamanda 24 Kasım 1934 tarihinde TBMM tarafından oy birliği ile kabul edilen 2587 sayılı kanunla Cumhurbaşkanı Büyük Önderimiz  Gazi Mustafa Kemal'e "ATATÜRK" soyadı verilmiştir. 

Geleceğimiz; öğretmenlerimize ve eğitim ilkelerine bağlıdır! Bu nedenle öğretmenlerimizin görevi herkesten çok daha büyük ve sorumlulukları herkesten çok daha ağırdır. Bugün; birbirine saygılı bireylerden oluşan, çevreye duyarlı bir toplum ile birlikte hak, adalet duygusu gelişmiş, hukukuna, cumhuriyetine, bağımsızlığına, özgürlüğüne sahip çıkan bir millet istiyorsak; eğitimin ne olduğunu ve eğitimcinin kim olduğunu bir kez daha anlamak zorundayız!

Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, ülkemizin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. O’nun; “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır” sözleri bunun en güzel örneğidir.

Eğitim kalitesinin olmazsa olmazı öğretmenlerin maddi ve manevi olarak rahat, özgür, bağımsız olmaları gerçeğine rağmen bugün; bir çok sorunla karşı karşıya bırakılmaktadırlar. Cumhuriyetin ilk yıllarında ekonomik ve sosyal statüsü en üst sıralarda olan öğretmenler bugün neredeyse tamamı yoksulluk, açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilerek itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Öğretmenlerimizin yüzde 70 lik dilimi kredi ve borçlar ile boğuşmaktadır. Hatta ek iş yapmak zorunda kalmaktadır.  

Mevcut siyasi iktidara muhalif olan öğretmenler, hükümetin gözünde sakıncalı görülmekte, kendisini daha da yetiştirecek ve toplumda saygınlığını sürdürecek maddi olanaklardan yoksun bırakılmaktadır. Eğitim sistemi siyasi iktidarların elinde yapboza dönüşmüş, sistem milli olmaktan çıkarılmış, siyasi iktidarların amaçlarına hizmet eder hale getirilmiştir. Atatürk Devrimi’nden ve kazanımlarından intikam almak duygusuyla hareket eden siyasiler, laik ve bilimsel eğitim başta olmak üzere Cumhuriyetimizin değerlerini yok etmişlerdir.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler, öğretmenlerimizin; ulusumuzun en büyük kazanımı Cumhuriyet’in değerini özümseyerek, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmayarak, laik ve demokratik kuşaklar yetiştirme görevini yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete göç etmiş tüm öğretmenleri saygı, rahmet anıyor ve  onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularla kutluyoruz.  

 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.