banner113

Alanya'da 5 polise 42 yıl 5 ay hapis

banner106

Alanya’da terör örgütü propagandası yapmaktan tutuklanan şüphelileri tahliye etmek vaadiyle şüphelilerden ve yakınlarından para talep ettiği iddia edilen 1'i komiser 4 polise toplam 42 yıl 3 ay hapis ve tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Alanya'da 5 polise 42 yıl 5 ay hapis
25 Kasım 2021 Perşembe 09:12

banner108
banner238


Alanya'da 1 Emniyet Müdürü, 1 komiser ve 5 polisin yargılandığı dava sonuçlandı. 4 polise 42 yıl 3 ay hapis, 2 polise ise beraat kararı verildi. Sivas’a tayini çıkan Alanya eski İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı’ya “Denetim görevini ihmal ederek, zimmet veya irtikap suçunun işlenmesine imkan sağlayan kamu görevlisi, üç aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ibaresini içeren TCK 251/2 uyarınca izin alınarak soruşturmanın yürütülmesi için ayrı dosya açılarak yargılanmasına devam edilecek.
DURUŞMADA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen karar duruşmasına adliye polisince yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan komiser Kaan ö, polis memurları Eyüp G, Fatih Mehmet T, İsmail A, cezaevinden SEGBİS katılırken, sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Sivas İl Emniyet Müdürü Alper Avcı, polis memurları Bilader Y, ve Bayram O, avukatları katıldı. Müştekilerden Gülseren Dalgıç, Barış Dalgıç, İlyas Dalgıç, İsmail Dalgıç ve avukatları duruşmada hazır bulundular.
BERAATLERİNİ TALEP ETTİLER
Cezaevinden SEGBİS vasıtasıyla katılan 1 komiser 3 polis memuruna mahkeme heyetince mütalaaya karşı diyeceklerini sordu. Komiser Kaan Ö., polis memurları Eyüp G, Fatih Mehmet T, ve İsmail A, 18 aydır tutuklu bulunduklarını, suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini ve tahliyelerini istedi.
POLİSLERE AYRI AYRI CEZA
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti polis memuru Eyüp G’e 17 yıl 1 ay, Fatih M. T, 8 yıl 4 ay, İsmail A.’a 8 yıl 4 ay, Komiser Kaan Ö. 8 yıl 4 ay hapis ve tutukluluk hallerine devamına, tutuksuz yargılanan polis memurları Bilader Y, ve Bayram O’nun beraatine karar verildi. Emniyet Müdürü Alper Avcı’ya tefrik TCK 251/ 2 uyarınca izin alınarak soruşturmanın yürütülmesi için ayrı dosya açılarak yargılanmasına devam edilecek. Mehmet Al-Gerçek Alanya Gazetesi

Alanya eski Emniyet Müdürü Alper Avcı
 

banner109
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.