banner113

ALANYA'DA DOKTORUN DA BULUNDUĞU TAPU DOLANDIRICILIĞINA 2 TAHLİYE

banner106

Alanya'da bir doktorun da bulunduğu tapu dolandırıcılığında doktor, adli kontrol şartıyla serbest kalırken 1 yıl 3 ay tutuklu bulunan 2 kişi 5’nci duruşmada mahkeme heyetince konutlarını terk etmemek şartıyla tahliye edildi.

ALANYA'DA DOKTORUN DA BULUNDUĞU TAPU DOLANDIRICILIĞINA 2 TAHLİYE
01 Haziran 2022 Çarşamba 10:17

banner108
banner238

Alanya'da aralarında bir doktorun da bulunduğu 'Kamu Kurum ve Kuruluşları vb. Tüzel Kişiliklerin Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik' suçundan Alanya 2'nci Ağır Mahkemesinde tutuklu yargılanan Mustafa O., ve Osman A., duruşmalara katılmak için adliyeye gelmele dışında konutlarını terk etmemek şartıyla adli kontrolle tahliye edildiler. 6’ncı duruşma 21 Eylül tarihine ertelendi.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından 2 Mart 2021 tarihinde düzenlenen tapu dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheli sevk edildikleri mahkemece. Doktor Muhammet F.Ş.(46), Adli Kontrol şartıyla serbest kalırken Mustafa O. (37), ve Osman A.(39), tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayla ilgili sanıkların yargılanmasına Alanya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Duruşmaya tutuklu yargılanan sanıklar Mustafa O.(37), ve Osman A.(39),tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişi Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldılar. Tutuksuz yargılanan sanık Doktor Muhammet F.Ş adli kontrol hükümlerini mesleği gereği işyerini terk edemediğinden yerine getiremediğine dair dilekçe verdi. Sanık Mustafa O'dan soruldu: Önceki savunmalarımı tekrar ederim, dilekçe yazmıştım bazı istemlerim olmuştu onları tekrar ediyorum beraatimi ve tahliyemi talep ederim dedi. 
Sanık Osman A'dan soruldu: Önceki savunmalarımı tekrar ederim, mağdurlar buraların hisseli olduğunu biliyorlardı. Aralarındaki menfaat çatışmasından dolayı böyle bir iftira attılar, kumpas kurdular. E devletten her şeyin kontrol edilmesi mümkün kaldı ki Oğuz tapuda mal sahibi Duran U'a 15 Bin TL elden ödemişti yalan söylüyorlar. Tahliyemi ve neticeden beraatimi talep ederim” dedi.
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutuklu sanıklar Mustafa O,ve Osman A'un tutuklu kaldıkları süre ile duruşmalara katılmak için adliyeye gelmele dışında konutlarını terk etmek şartıyla Adli Kontrol şartıyla tahliye edilmesine duruşmanın 21 Eylül tarihine ertelenmesine karar verildi. Mehmet AL-Gerçek Alanya Gazetesi


 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.