banner113

Alanya'da eşini öldüren kocanın yargılanmasına devam edildi

banner106

Alanya'da 21 Mart 2021 eşi Rabia D'yi öldürmekle suçlanan Besat D'nin yargılanmasına devam edildi. Duruşma 13 Mayıs tarihine ertelendi.

Alanya'da eşini öldüren kocanın yargılanmasına devam edildi
08 Nisan 2022 Cuma 15:58

banner108
banner238


Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki anne Nadire Salta ve taraf avukatları ile Besat D. tutuklu bulunduğu Eskişehir L.Tipi Kapalı cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Savcılık mütelaasında sanık Besat D'nin eşe karşı kasten ve tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası istedi. Daha sonra dinlenen Nadir Özçelik, sanığı Alanya'dan tanıdığını belirterek, sabah kahvaltısı için arkadaşının evine gittiğinde kendisini gördüğünü anlattı. Burada Erol Aydın ve annesinin de olduğunu dile getiren Özçelik, "Erol'un annesi sızlanarak 'yazık oldu' dedikten sonra ne oldu diye sordum. Besat D. de karısını öldürdüğü söyledi. Ben de nasıl oldu diye sorunca olayı bana anlattı: Babasının mezarlığının ardından dayılarının evine geçmişler. Kavga çıkınca buradan karakola gitmişler. Sonra Besat, karakoldan ayrılmış. Yolda iken uyuşturucu satıcı dediği adamın motorunda eşini görmüş. Uyuşturucu satıcının kendisine gülüp korna çalınca da peşinden gitmiş. Yakalamış. Adama ateş edeceği sırada da karısı önüne geçmiş. Kurşunlar ona isabet etmiş" ifadelerini kullandı.
Söz verilen müşteki anne Nadire Salta da sanıktan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasını istedi. Müşteki avukatları ise eylemin kasıtlı işlendiğini sanığın eşe karşı tasarlayarak ve kasten öldürmeden cezalandırılmasını talep etti. Müşteki Sanık Besat D, sabıkalı olabileceğini ancak eşini öldürme gibi bir kastının olmadığını belirtti. Eşini çok sevdiğini herkesin bildiğini anlatan Besat D. "Cezaevinden çıktıktan sonra boşanmak istediğimde Nadire ana, bana düşene yardım etmek gerekir deyince devam ettim. Tedavisi için hastanelere götürdüm. Ben öldürmek isteseydim rahatlaması için çıkardığım dağda bayırda yapardım. Öldürmeye niyetim yoktu. Nihaklı eşim çocuklarımın annesiydi. Çocukalıma nasıl hesap vereceğim. Hala vicdan azabı çekiyorum" dedi
Sanık avukatı ise Rabia D'nin Hüseyin B. ile ilişkisinin söz konusu olduğunu anlatarak "Müvekkilim cezaevinden çıkarken eşini bu hayattan çıkarmaya çalışıyor. Eşinin tedavisi için hastanelere götürüyor. Eşini öldürme kastı yok. Eşini öldürmeyi düşünmediği için de tedavi ettirmeye çalışıyor. Biz mütealayı kabul etmiyoruz. Süre talebimiz var" ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti duruşmayı 13 Mayısa ertelendi. Mehmet Al-Gerçek Alanya Gazetesi
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.