banner113

ALANYA'DA LİSELİ KIZ ÖĞRENCİYE CİNSEL İSTİSMARDA BULUNANLARA 10 YIL HAPİS CEZASI!

banner106

Alanya'da 15 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunan 2 şahıs Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 10'ar yıl hapis cezasıyla cezalandırıldılar.

ALANYA'DA LİSELİ KIZ ÖĞRENCİYE CİNSEL İSTİSMARDA BULUNANLARA 10 YIL HAPİS CEZASI!
11 Ekim 2022 Salı 09:52

banner108
banner238


Edinilen bilgiye göre, 29 Ocak 2019 tarihinde 15 yaşındaki liseli kız öğrenci Y.Ş. intihara teşebbüs ederek hastaneye kaldırılmıştı. Y.Ş. müstehcen görüntüleri için tehdit edildiğini ve kendisine tecavüz edildiğini iddia etmişti. Yapılan araştırmalarda 18 yaşından küçük olan A.F.İ, M.İ. ve A.U. ile arkadaşları olan suça sürüklenen erkek çocuklardan B.D. ve İ.Ç. gizli olarak mağdur Y.Ş’nin bilgisi dışında görüntülerini cep telefonuyla çekerek arkadaşlarına gönderdiler. Ailenin Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunması üzerine İ.Ç, A.F.İ, B.D, M.İ. ve A.U. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler yaşlarının küçük olması nedeniyle serbest bırakılmıştı.
5 AVUKAT SAVUNDU
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta görülen 14'ncü karar duruşmasına ‘Nitelikli Cinsel İstismar’ suçundan mağdur olan Y.Ş. katılmazken, genç kızı savunmak için avukatları Halime Şenli, Melek Depren, Ebru Merih, Yıldız Erdoğan ve Ümmü Gülsüm Uysal katıldılar. Duruşmada suça sürüklenen çocuk İ.Ç. avukatıyla mahkemede hazır bulundu. Duruşmaya A.F.İ, B.D, M.İ. ve A.U. katılmazlarken, avukatları hazır bulundu.
“RIZADAN SÖZ EDEMEYİZ”
Duruşmada konuşan mağdur Y.Ş’nin avukat Halime Şenli, "Y.Ş, 15 yaşında, lise öğrencisi. Davranışları değişti. Örneğin ders çalışmayı bıraktı. Ayrıca telefon geldiğinde derhal evden çıkıyor. Ailesi engel olmaya çalışsa bile mutlaka gitmem gerekli demiş. Zira çıplak fotoğrafları suça sürüklenen çocuklarda mevcut. Üçüncü kez intihara kalkıştığında psikoloğa anlatması üzerine soruşturma başladı. Hal böyle olunca rızadan söz edemeyiz. Ayrıca şantaj suçu da ayrıca oluşuyor” dedi.
“İNDİRİM HALLERİ UYGULANMASIN”
Y.Ş.’nin diğer avukatı Yıldız Erdoğan da, "Meslektaşlarımızın beyanlarını iştirak ediyoruz. Takdiri indirim hallerinin uygulanmamasını talep ediyoruz. Suça sürüklenen çocukların en ağır şekilde cezalandırılmasını ve hüküm ile birlikte tutuklanmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.
“RIZASI VARDI” DİYEREK BERAATİNİ İSTEDİ
Sanık İ.Ç. ise, mağdurun Y.Ş’nin rızası olduğunu ve suç işlemediğini ifade ederek beraatini talep etti. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık B.D ve İ.Ç'ye 10'ar hapis cezası verdi. (Mehmet Al-Gerçek Alanya Gazetesi)

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.