banner113

Alanya'da muhtar küplere bindi!

banner106

Pandemi kuralları çerçevesinde açılış kapanış saatleri ve alkol yasağına uymayan muhtar, zabıta tarafından kendisine ceza yazılınca küplere bindi. Sosyal medyadan, “Siz kimsiniz? Her gün gelin ceza yazın. Maaşınızı ödeyeceğim" diyen muhtar Gürel'in hem kaymakamlık hem de belediye tarafından birçok kez cezai işlem uygulandı. 

Alanya'da muhtar küplere bindi!
21 Haziran 2021 Pazartesi 09:14

banner108
banner238

Tosmur Mahalle Muhtarı Zafer Gürel’e ait market hakkında Alanya Belediyesi Çözüm Masasına 4 Nisan 2020’den bugüne kadar 54 defa şikayet geldiği öğrenildi. İlgili şikayetlerle ilgili Alanya Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından 7 tespit tutanağı tutulup encümene havale edilip ceza uygulandı. Ayrıca kurallara uyulması için tespit varakası düzenlenerek yazılı olarak uyarıldı. Geri kalan şikayetler ile ilgili de 44 kez de sözle uyarı gerçekleştirildiği öğrenildi.
 72 DENETİM, 6 CEZAİ İŞLEM
Alanya Kaymakamlığı Denetim Komisyonu tarafından bahse konu işyeri son bir yıl içinde 72 kez denetime tabi tutulmuş ve Kaymakamlık tarafından yapılan kuralları ihlal ettiği için 6 kez cezai işlem uygulandığı bilgisine ulaşıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayarak gece yarısına kadar dükkanını açık bırakan Muhtar Gürel, Alanya Belediyesi Zabıtaları tarafından defalarca yasak saatine riayet etmesi için uyarıldı. Ancak ısrarla yasağa uymayan Tosmur Muhtarı Zafer Gürel’e cezai işlem uygulandı. Defalarca uyarılan ancak ısrarla yasağa uymayan Muhtar Gürel’e cezai işlem uygulanmak zorunda kalındı.
MUHTARIN TEPKİSİ ŞAŞIRTTI
Tüm Alanya esnafı kurallara titizlikle uyarken, kurallara uymayan ve yaptığı hatanın farkına varamayan Tosmur Muhtarı Zafer Gürel, topluma örnek davranması gerekirken cezai işlem uygulamak isteyen Zabıtanın ceza yazmasına tepki gösterdi. Gürel, sosyal medyasından “Siz kimsiniz? Her gün gelin ceza yazın. Maaşınızı ödeyeceğim.” diyerek adeta tehdit savurdu. Daha önce defalarca uyarılan ve 5 kez cezai işlem uygulanan muhtarın ısrarlı bir şekilde yasağa uymaması ve topluma kötü örnek olmasına ise hiçbir anlam verilemedi.
TEPKİSİ YETMEDİ BİR DE ZABITAYI TAKİP ETTİ
Gürel’in sosyal medyadan yaptığı paylaşımlardan sonra gece zabıta ekiplerini anbean takip ettiği görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaşarak bazı işletmelere belirlenen zaman dilimi dışından satış yaptıkları halde işlem yapılmadığını ifade etti. Özgür Yılmaz-Alanya Postası

 

banner109

Etiketler; #zafer gürel
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.