banner113

ALANYA'DA SAHTE BANKACIYA 4 YIL HAPİS CEZASI

banner106

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta görülen karar duruşmasında cep telefonuyla kendisini bankacı olarak tanıtan dolandırıcıya 4 yıl, 2 ay hapis cezası verildi.

ALANYA'DA SAHTE BANKACIYA 4 YIL HAPİS CEZASI
25 Ocak 2023 Çarşamba 11:08

banner108
banner238


Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına müşteki Meral A. katılmazken, avukatı hazır bulundu. Sanık Mücahit B. mahkemeye katılmadı. 9 Nisan 2018 tarihinde yabancı uyruklu bir şahıs adına cep telefonuyla Meral A’yı arayan Mücahit B. kendisini banka çalışanı olarak tanıttı. 
İddiaya göre, Mücahit B. Meral A’nın banka hesabından şüpheli işlem yapıldığını söyleyerek bu işlemin iptal edilmesi için kişisel bilgilerini ve şifrelerini vermesini istedi. 
Meral A’nın bilgilerini vermesinin ardından bir bankada bulunan hesabından toplam 3 bin 137 TL para Mücahit B’ye ait olan
başka bir banka hesabına havale edildi. 
Banka hesabına havale edilen paranın İstanbul’daki bir ATM'den çekildiği tespit edildi. 
Dolandırıldığını anlayan Meral A. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi oldu. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Mücahit B’nin 'Bilişim sistemi kullanmak suretiyle hırsızlık’ suçunu işlediğine hükmederek 4 yıl, 2 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mehmet AL-Gerçek Alanya Gazetesi

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.