banner113

Alanya'da sıkı denetim!

banner106

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Akın’ın kontrolünde, Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi Alanya’da faaliyet gösteren kasapları ve kurbanlık satış yerlerini denetledi.

Alanya'da sıkı denetim!
05 Ağustos 2019 Pazartesi 15:47

banner108
banner238
Kasaplarda uyulması gereken hijyen kuralları ile ilgili olarak denetimlerde bilgilendirme yapan ekipler, etlerin işlendiği tezgah, saklandığı depo ve satışa sunulduğu alanlarda temizlik ve dezenfeksiyonun sağlanması konusunda eksiklerin giderilmesi için işyeri sahiplerini uyardı ve ilgili yerlere yasal işlem yaptılar.
KURBANLIKLAR DA DENETLENDİ
Çiftlikten sofraya, üreticiden  tüketiciye güvenilir gıdanın halka ulaştırılması noktasında her zaman denetim yapan ekipler bayram öncesi hayvanların kurbanlık şartlarını taşıyıp taşımadığını kontrol etti. Denetimlerde kurbanlık hayvanların evraklarını ve gerekli sağlık şartlarını taşıyıp taşımadığını denetleyen ekipler, ilgili hayvanların sahiplerini de dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda uyardı.
ALANYA’DA 4 AYRI NOKTADA DENETİMLİ SATIŞ YAPILACAK
Alanya Belediyesi tarafından kurbanlık satışı için 4 mahallede ayrılan 5 nokta bayram boyunca denetlenmeye devam edecek. Çıplaklı Mahallesi Gülevşen ve Kazım Karabekir Caddeleri, Mahmutlar Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi’nin güneyi, Konaklı Mahallesi Menderes Caddesi, Demirtaş Mahallesi Yeni Damlar Camii Yolu’nda kurbanlıkların satışının devam edeceğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kesim için ise Eşgilik Düğün Salonu, Gazipaşa Dolmuş Durağı, Çıplaklı, Mahmutlar Şantiyesi ve Payallar Hizmet Noktası’nın ayrıldığını ifade etti.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.