banner113

Alanya'da ücretsiz dağıtımlar başladı

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kapanma dolayısıyla mahsulü elinde kalan çiftçilerin ürünlerini piyasa değerinin üstünde satın alıp ücretsiz olarak vatandaşa dağıtmaya başladı. Payallar Düğün Salonu’nda üreticiden satın alınan salatalık ve kabaklar, belediye ekiplerince kamyonetlere yüklenerek, kentin dört bir yanındaki vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor.

Alanya'da ücretsiz dağıtımlar başladı
05 Mayıs 2021 Çarşamba 16:19

banner108
banner238

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında tam kapanmaya gidilince mağduriyet yaşayan üreticiye sahip çıktı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çiftçi belgesiyle öncelikle salatalık ve kabak üretimi yapan çiftçilerden 500 kiloya kadar alım yaparak çiftçilere destek oluyor. Payallar Düğün Salonu’nda üreticiden satın alınan salatalık ve kabaklar, belediye ekiplerince kamyonetlere yüklenerek, kentin dört bir yanındaki vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor

ÇİFTÇİLERİN ÜRÜNLERİ PİYASA DEĞERİNİN ÜZERİNDEN ALINIYOR

Alanya Belediyesi, çiftçiden ürünlerini alırken mağdur olmaması adına hal fiyatlarının üzerinde alım yapıyor. Halde 20-50 kuruş arası olan kabak ve salatalığı, Alanya Belediyesi 75 kuruşa satın alıyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Pazarların kapanmasından dolayı ürünlerini satamayan çiftçilerimize bu zor günlerinde destek oluyoruz. Çiftçimizden ürünleri, piyasa değerinin üzerinde satın alıyoruz. Bu zor günleri dayanışma ile atlatacağız. Çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

NURGÜL: “ŞİMDİYE KADAR 50 TON ÜRÜN ÇİFTÇİDEN ALINIP VATANDAŞA DAĞITILDI”

Çiftçiden alınan ürünlerin, hızlı bir planlama ile ücretsiz olarak vatandaşa dağıtıldığını kaydeden Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, “Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel’in talimatlarıyla ilçemizdeki salatalık ve kabak üreticilerinden mağduriyet yaşamasına neden olan ürünleri alarak vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıtılmasına ilişkin çalışmamızı başlattık. Şimdiye kadar yaklaşık 50 ton civarında ürün aldık. Bu alımların merkez mahallelerimize dağıtımı devam ediyor. Pazarların açılmasına istinaden bu krizi atlatacağımıza inanıyorum. Bu zor günlerde hem üreticimizin hem de vatandaşımızın yanında olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.



 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.